Hlavní obsah

Malec dostal za faul na Žižku trest na pět zápasů

Hokejový obránce Tomáš Malec z Chomutova byl potrestán disciplinární komisí extraligy zákazem startu v pěti zápasech za seknutí Tomáše Žižky z Komety Brno v nedělním utkání 42. kola. Žižka po jeho zákroku v 60. minutě vlétl v rychlosti do mantinelu a opustil led na nosítkách. Ze stadiónu byl převezen do nemocnice s podezřením na poranění krční páteře. Vyšetření ukázalo, že vyvázl se zhmožděným ramenem.

Foto: Profimedia.cz

Chomutovský Tomáš Malec v souboji se sparťanem Petrem Tonem

Článek

"Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a chystal se k jeho převzetí. Malec se při zákroku dopustil zřetelného intenzivního seknutí v nebezpečné vzdálenosti od hrazení," uvedl k trestu v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

"Při zákroku byla holí zasažena zadní část kolena protihráče, který tak okamžitě ztratil stabilitu a v pádu narazil do hrazení. Podobné nekontrolované pády mohou vést k velmi vážným následkům," doplnil Holý. Malec vynechá všechna utkání jasně posledního týmu tabulky do přestávky pro olympijské hry - v Litvínově, doma s Třincem, Slavií a Vítkovicemi a v Pardubicích.

Stejně dlouho má Kometě chybět obránce Žižka. "Zákrok vypadal hrozivě, naštěstí ale nemá Žižka nic zlomeného. Neutrpěl ani otřes mozku," řekl ČTK kouč Brna Vladimír Kýhos. "Rameno má Žižka hodně zhmožděné Vzhledem k olympijským hrám bude mít na doléčení čas," dodal Kýhos.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice