Hlavní obsah

Bříza bude chytat ve Spartě i v příští sezóně

PRAHA

Hokejový brankář Petr Bříza bude hájit barvy Sparty i v příští sezóně. Vedení klubu v pondělí potvrdilo, že zkušený gólman podepsal již v únoru novou roční smlouvu. Uvedl to tiskový mluvčí klubu Tomáš Buzek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Bříza

Článek

Skončily tak spekulace, zda čtyřicetiletý Bříza bude pokračovat v aktivní kariéře. "Šlo o to, že po sezóně se ve Spartě otevřela otázka brankářů. Já jsem řekl, že pokud chce Sparta dlouhodobě vsadit na mladší brankáře, tak si o tom můžeme v pohodě promluvit," řekl Bříza na internetových stránkách klubu.

Sparta se rozhodla, že s Břízou bude nadále počítat. "Čekalo se i na to, kdo se stane novým trenérem Sparty a jaká bude jeho filosofie," uvedl gólman, který Spartě pomohl ke třem titulům. Nový kouč Jaromír Šindel zřejmě chce mít zkušeného brankáře v týmu.

Bříza by podle dostupných informací měl stejně jako v letošní sezóně utvořit dvojici s Tomášem Pöpperlem. Další gólmani Tomáš Duba a Marek Schwarz, kteří by se v létě měli do Sparty vrátit z hostování, tak budou pravděpodobně opět uvolněni do jiných klubů. O Dubu je prý zájem na severu Evropy, Schwarz by mohl pokračovat v angažmá v zámoří nebo opět zamířit do Třince.

"Rozhodnuto zatím není. Jisté je zatím jen to, že máme čtyři gólmany pod smlouvou," řekl ředitel klubu Luboš Koželuh. Jasno by chtěli mít ve Spartě co nejdříve.

Reklama

Související témata: