Hlavní obsah

Vítkovice se v únoru budou muset obejít bez trenéra Oremuse

Ostrava

Hokejisté Vítkovic se po většinu února budou muset obejít bez hlavního trenéra Petera Oremuse. Asistent Vladimíra Vůjtka u slovenské reprezentace kvůli účasti na olympijských hrách v Soči zmešká minimálně čtyři extraligové zápasy, v nichž ho zastoupí druhý kouč Roman Šimíček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Oremus se od ostravského celku odpojí dnes a zpátky nemůže být dříve než po 18. únoru, kdy se v Soči bude hrát o postup do čtvrtfinále olympijského turnaje. Mezitím bude mít mužstvo v utkáních s Pardubicemi, Chomutovem, Zlínem a Brnem na starost Šimíček, kterému bude pomáhat trenér mladšího dorostu a donedávna extraligový obránce Pavel Trnka.

Je nepravděpodobné, že by Oremus i v případě vyřazení Slovenska v předkole play off 18. února stihl o dva dny později v Ostravě dohrávku odloženého utkání 44. kola se Slavií. "Uvidíme, kdy se vrátíme a kdy se tedy budu moci k týmu opět připojit. Tým zatím povede Roman společně s Pavlem Trnkou, aby na tu práci nebyl sám. Já jim oběma věřím a věřím také, že tým bude pokračovat v dosavadních výsledcích a že se bude dařit," řekl Oremus na klubovém webu. Vítkovice jsou zatím nejlepším týmem ledna, kdy v devíti odehraných zápasech získaly 24 bodů.

Slováci odlétají po pondělní exhibici s výběrem tamní extraligy do Soči z Bratislavy příští úterý, ve skupině mají USA, Slovinsko a Rusko. Finále olympijského turnaje se bude hrát 23. února.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 20. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice