Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:1Sparta porazila Liberec a zvýšila náskok v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Buchtele 1 : 0
30. Ton (trestné střílení) 2 : 0
33. Hlinka 3 : 0
53. Filippi 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 43. kole extraligy Liberec 3:1 a upevnili si vedení v tabulce. Po zaváhání doposud druhé Plzně vedou Pražané soutěž s náskokem 18 bodů na Hradec Králové. Zápas, i díky akci Sparta vzdává hold, sledovalo 12.350 diváků, což je druhá nejvyšší návštěva sezóny. Více fanoušků zavítalo jen na pražské derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klimek ze Sparty (vlevo) a liberecký brankář Marcel Melicharčík během utkání 43. kola Tipsport extraligy.

Článek

Sparta začala utkání aktivně, gólové šance si ale dlouho nevytvářela. V šesté minutě ve slibné šanci netrefil poloodkrytou branku Klimek, následně měl ale více práce než Melicherčík domácí Pöpperle. Vampolovu střelu po přečíslení dva na jednoho vyrazil a poradil si i s nebezpečným pokusem Čutty. Do vedení se domácí dostali v první přesilové hře, na konci přesné kombinace Sparty byl Buchtele.

Na začátku druhé třetiny se do slibných šancí dostali Hlinka a Kumstát, Melicherčík byl však připraven. Na druhé straně Pöpperle zlikvidoval pokus Bulíře. V polovině zápasu fauloval v gólové šanci Vitásek Tona, nejlepší střelec extraligy se z následného trestného střílení nemýlil a připsal si 32. branku v sezóně. O tři minuty později se prosadil i druhý elitní hráč domácích - Hlinka, který tak oslavil svůj 600. zápas v dresu Sparty v nejvyšší soutěži.

Liberec bojující o posun do elitní desítky tabulky se snažil duel zdramatizovat, Pöpperle ale potvrzoval, že momentálně chytá ve velké pohodě. Ve 43. minutě si poradil i se samostatným nájezdem kapitána Tygrů Nedvěda. Poté zlikvidoval i střely Valského a Urbana, desátou nulu v sezóně ale nakonec neudržel. V 53. minutě jej překonal Filippi. Víc ovšem hosté nedokázali, i když téměř dvě minuty hráli v závěru power play.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Buchtele (Přibyl, Pech), 30. P. Ton z trest. střílení, 33. J. Hlinka (P. Ton, Pilař) - 53. Filippi (Vitásek, J. Vlach). Rozhodčí: R. Čech, Horák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:5, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 12.350.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Polášek, Švrček, Philipp, Kubát, Sičák - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, Rolinek - Forman, Přibyl, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Vitásek, Voráček, Gřegořek, Čutta, Čakajík - Vampola, P. Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Urban, J. Vlach - Zacha, Filippi, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: