Hlavní obsah

Ručinský odvrátil blamáž až při nájezdech. Ale zbytečně jsme ztratili bod, podotkl

Litvínov

Výhra s hořkou příchutí. Tak vyzněl pro hokejisty Litvínova extraligový duel s Chomutovem. Domácí v něm byli favority, ale nakonec museli zachraňovat bodový zisk až vyrovnávacím gólem před koncem třetí třetiny. A po remíze 1:1 i po prodloužení odvrátili blamáž teprve při samostatných nájezdech. Rozhodující branku vstřelil nejzkušenější hráč na ledě - Martin Ručinský.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Martin Ručinský střílí vítěznou branku Litvínova při samostatných nájezdech do sítě chomutovského brankáře Martina Růžičky.

Článek

„Mám ale smíšené pocity. Vždyť jsme ztratili bod, který nám může v závěrečném účtování chybět. Přitom jsme mohli přijít o všechny tři. Naštěstí jsme srovnali a vyhráli alespoň na penalty. Ale spokojeni být nemůžeme s ničím," povídal Ručinský, který jen kroutil hlavou nad produkcí litvínovského týmu.

„Nechápu, proč jsme hráli zrovna takhle špatně. V předešlých zápasech doma jsme byli v tlaku, válcovali soupeře, a tentokrát jsme byli úplně jiným mužstvem. Za mdlý výkon jsme si nezasloužili tři body. Ale zbytečný útlum jsme si zavinili sami," nehledal útočník výmluvy pro herní trápení. Odmítl polemiku, že by Litvínovští poslední celek tabulky podcenili. „Trenéři nás před tím varovali a sami jsme si říkali, že k něčemu podobnému nemůže dojít. Prostě jsme se nedokázali řádně popasovat s týmem, který bychom měli při našem boji o elitní desítku v tabulce snadněji porážet," mínil Ručinský.

Beck ocenil bojovnost týmu

Hodně kritický byl i asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava. „Nebudu nic zastírat ohledně naší hry, Chomutov byl prostě lepší a měl velice blízko k vítězství. Se štěstím jsme vývoj otočili, ale zápas nám ukázal, že bez nasazení a energie se těžko může pomýšlet na tři body," pravil zklamaně Hořava.

Chomutovský trenér Jaroslav Beck po šestnáctém nezdaru Pirátů v řadě ocenil bojovnost svých svěřenců. „Při absenci pěti defenzivních hráčů jsme s juniorsko-kadaňskou obranou vzdorovali v tabulce lépe postavenému Litvínovu. Kluci si pomáhali navzájem i s brankářem Kostúrem. A na tom se dá stavět," uvedl kouč extraligového outsidera.

A brankář Matúš Kostúr vysvětlil, proč po pětašedesáti minutách nešel na samostatné nájezdy, byť se mu v zápase dařilo. „V pondělí jsem chytal za Kadaň v první lize, inkasoval jsem z nájezdů tři góly a nechtěl jsem riskovat, že mi to nevyjde i v Litvínově. Proto dostal přednost Martin Růžička," řekl chomutovský gólman.

Reklama