Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 2:1Karlovy Vary porazily Zlín, výhru vystřelil Roman Vlach

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Micka 1 : 0
37. Köhler 1 : 1
60. Vlach 2 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů udolali ve 43. kole extraligy Zlín 2:1. O těsné výhře proti celku, který z pozice hlavního kouče vede jeho otec Rostislav, rozhodl v čase 59:05 útočník Roman Vlach. Berani klopýtli po třech zápasech bodové ztráty a jsou sedmí, jedenáctá Energie naproti tomu ztrácí už jen bod na desátou Slavii a má oproti ní ještě utkání k dobru.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Karlových Varů oslavují vstřelenou branku

Článek

První vážnější šanci v dalším důležitém souboji o extraligové body si při vyloučení Tesaříka vytvořil Pohl, který střelou zápěstím zaměstnal hostujícího gólmana Kašíka. V polovině úvodní třetiny mohl Vlach poprvé rozesmutnit svého otce na střídačce Zlína, ale jeho gólovou šanci zázračně Kašík vytáhl čepelí hole. Hosté o pár vteřin později opláceli stejnou mincí, Okál však z bezprostřední blízkosti Závorku neprostřelil. Ve 14. minutě agilní Vlach nezištně nahrál Hovorkovi, jenž nezamířil přesně.

Na úvod druhé části si Berani vytvořili optický tlak, ale bez výraznějších šancí. Tu největší zmařil Honejskovi výborným obranným zákrokem Gulaši. Hra se přiostřila, z čehož rezultovala častá vyloučení na obou stranách. Ve 34. minutě při vyloučení Sedláčka adresoval Vlach přihrávku zpoza branky na nekrytého Micku a ten z mezikruží otevřel účet zápasu.

O dvě minuty později mohl na dvoubrankový rozdíl pro domácí zvýšit Vlach, nahrávku od Micky ale ve vyložené příležitosti poslal mimo. Ve 37. minutě také Zlín bleskově využil svou přesilovku, když po závaru před Závorkou se v brankovišti nejlépe orientoval Köhler.

Úporná bitva pokračovala i v závěrečném dějství. Po ubráněném oslabení, při kterém byl potřetí v utkání vyloučen Vachovec, se do mírného tlaku dostali domácí, z čehož rekrutovala častá vyloučení Zlína. Ve 47. minutě přesilovku při vyloučení Honejska mohl využít Zaťovič, který neprocedil puk pod Kašíkovými betony, na druhé straně Leška svým typickým způsobem po objetí branky nevyzrál na Závorku.

Závěr utkání měl jednoho smutného a jednoho šťastného hrdinu, kterými byl zlínský Veselý a domácí Vlach. Prvně jmenovaný se krátce po sobě nechal v 55. a 58. minutě vyloučit a Karlovým Varům se pak při jeho druhém trestu podařilo necelou minutu před koncem základní hrací doby díky Vlachovi strhnout vítězství na svou stranu.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Micka (Roman Vlach, Hovorka), 60. Roman Vlach (Gulaši, Hovorka) - 37. Köhler. Rozhodčí: Pešina, Wagner - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:8, navíc Pohl (K. Vary) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2517.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Rýgl, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Micka - Zucker, Vachovec, Dlouhý - V. Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Matějíček, Řezníček, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Okál, Čajánek, P. Sedláček - Ondráček, Holík, Köhler - Honejsek, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín