Hlavní obsah

Brankář Lašák údajně míří z Trenčína do Liberce

Liberec

Slovenský hokejový brankář Ján Lašák má podle facebookového profilu serveru hokej.sk namířeno z Dukly Trenčín do Liberce. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z Göteborgu z roku 2002, který v letech 2004 až 2009 působil v Pardubicích, v minulých čtyřech sezónách chytal postupně v Košicích, v KHL v Atlantu Mytišci, ve Finsku za Jokerit Helsinky a pak opět v KHL za Chabarovsk a Spartak Moskva.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Lašák za Trenčín, který je ve slovenské extralize aktuálně osmý, odchytal 34 zápasů s průměrem 2,66 obdržené branky, úspěšností 92,41 procenta a dvakrát udržel čisté konto. Účastník devíti mistrovství světa, na kterých vedle zlata získal i stříbro a bronz, a dvou olympijských her má na kontě i šest zápasů v NHL v dresu Nashvillu. V české extralize získal v roce 2005 titul s Pardubicemi, kam přišel z Petrohradu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Liberec je se 142 inkasovanými góly druhým nejhorším týmem probíhajícího ročníku Tipsport extraligy po beznadějně posledním Chomutovu (158). O místo v brance Bílých Tygrů se střídají Slovák Marcel Melicherčík a Marek Schwarz.

Reklama