Hlavní obsah

Lašák byl po debutu v Liberci zklamaný, chtěl se uvést výhrou

Liberec

Dělal, co mohl, přesto to nestačilo. Slovenský brankář Ján Lašák se po pětileté odmlce opět objevil v české extralize, když se v dresu Bílých Tygrů z Liberce postavil střelcům z brněnské Komety. Ani jeho výborný výkon však Severočechům k vítězství nestačil a Brno si odvezlo výhru 3:0. Proto u nové brankářské posily zavládly po utkání rozporuplné pocity.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slovenský brankář Ján Lašák v pátek nastoupil k prvnímu utkání v dresu Liberce, ale z bodů se neradoval.

Článek

"Jsem hrozně zklamaný. Vždy, když přijdete do týmu nový, doufáte, že první zápas dopadne vítězně. Nám se, bohužel, vyhrát nepodařilo. Navíc před domácím publikem. O to větší škoda to je," řekl po utkání Lašák novinářům.

Zkušený čtyřiatřicetiletý brankář zamířil pod Ještěd teprve ve čtvrtek z Dukly Trenčín a v pátek už nastoupil do ostrého utkání. Přestože s týmem absolvoval jediný společný trénink a ranní rozbruslení, v utkání podal parádní výkon.

"Myslím, že jsem se uvedl celkem dobře. V první třetině jsem tam měl pár dobrých zákroků a cítil jsem se v pohodě. Celkově jsme nehráli špatně, jen je škoda, že jsme hráli tolik minut v oslabení, které ubírají síly," uvedl mistr světa z Göteborgu z roku 2002.

Utkání rozhodla druhá třetina, kdy hosté odskočili do dvoubrankového trháku. Nejprve v úvodu Lašáka prostřelil střelou mezi betony Jan Hruška, druhý gól přidal dokonce ve vlastním oslabení Michal Kempný.

Nálada v šatně není ideální

"Začátek druhé třetiny nám nevyšel, střelu Hrušky mi nešťastně tečoval náš obránce a já už jsem nestihl zareagovat. Druhý gól mě hodně mrzí, tam jsme zbytečně zaspali s Honzou Výtiskem a dovolili jsme Brnu pohodlně skórovat," litoval chyby rodák ze Zvolena. "Trenéři mě před zápasem upozorňovali, že tým dělá ve vlastní přesilovce chyby a ať jsem připravený. I přesto Kometa dokázala dát branku, což je špatné," smutnil účastník dvou olympijských her.

Mistr extraligy s Pardubicemi z roku 2005 přišel do Liberce s jasným cílem - pomoci Bílým Tygrům do předkola play off. Ani on však nezabránil páteční porážce a liberecké šelmy i nadále okupují až dvanáctou příčku v tabulce. Navíc zápasů do konce základní části už moc nezbývá. Vcelku pochopitelně tak není nálada uvnitř kabiny ideální.

"Atmosféra v šatně není samozřejmě nejlepší, na hráčích je vidět velká deka. Kluci se mi ale snažili pomoct, hodně střel zablokovali a čistili prostor před brankovištěm. I tak to na výhru nestačilo. Musíme však bojovat dál a uspět v nejbližším zápase na Kladně," dodal Lašák, který si podle statistik připsal 19 zákroků a inkasoval dvě branky. Třetí gól vstřelila Kometa při power play domácích.

Reklama

Související témata: