Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 3:5Plzeň v Karlových Varech opět ovládla západočeské derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Balán 1 : 0
16. Kašpařík 1 : 1
20. Slovák 1 : 2
28. Vlach 2 : 2
33. Micka 3 : 2
42. Holec 3 : 3
52. Sýkora 3 : 4
60. Duda 3 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Plzně vyhráli v 45. kole extraligy na ledě Karlových Varů 5:3 a zvítězili i ve čtvrtém západočeském derby v sezoně. Energie v duelu plném obratů sice vedla po dvou třetinách 3:2, ale Indiánům zajistily v závěrečné části plný bodový zisk trefy Miroslava Holce, Tomáše Sýkory a Radka Dudy.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Radek Duda (vlevo) a brankář Karlových Varů Tomáš Závorka.

Článek

Domácí nastoupili bez útočníka Hovorky, který si v pátečním zápase na Spartě zranil koleno a pravděpodobně bude do konce sezony mimo hru. Téměř vyprodaná KV Aréna propukla v jásot již ve třetí minutě, kdy Balán po nezištné přihrávce Pohla využil přesilovou hru.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Indiány gól nezaskočil a aktivním napadáním hluboko v obranném pásmu domácích si začali vytvářet tlak. Velkou příležitost měl Ján Sýkora, který z bezprostřední blízkosti trefil jen Závorkův beton. Následně neuspěl rovněž Straka.

Vyrovnávací branka padla po nenápadné střele Kašpaříka, jehož střela z mezikruží zapadla za záda domácího gólmana. V 19. minutě vyprovokoval hostující Dvořák bitku s Drtinou, za což obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Domácí obránce inkasoval jen dvě trestné minuty. V čase 19:07 při hře čtyř proti čtyřem se hosté dočkali vedení po Slovákově ráně.

Po první přestávce měla Energie tři minuty přesilovku, ale větší šanci si nevytvořila. Ztrátu smazali domácí ve 28. minutě při další přesilové hře, kdy překonal Mensatora blafákem do bekhendu Vlach.

Micka se prosadil ve dvojnásobné přesilovce

Po polovině utkání šli pykat postupně hostující Lev, Straka a Tomáš Sýkora a Karlovarským se naskytla možnost hrát prakticky dvě minuty v pěti proti třem. Početní výhodu využil střelou zápěstím Micka a vedla pro změnu Energie. Ještě do konce druhého dějství mohl vyrovnat Duda, na druhé straně zase Koblasa nastřelil horní tyč.

Závěrečné dějství ale patřilo favorizované Plzni. Straka příležitost ještě nevyužil, ale ve 42. minutě u mantinelu chyboval Zucker a Holec ranou z mezikruží vyrovnal. Domácí kontrovali šancí Pohla, jeho bekhendové zakončení však skončilo jen na Mensatorově vyrážečce.

Na druhé straně po zmatcích v karlovarské obraně překlopil vývoj utkání definitivně na stranu Indiánů Tomáš Sýkora a 36 sekund před koncem do prázdné branky pečetil výsledek Duda.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:5 (1:2, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Balán (Pohl, J. Drtina), 28. Roman Vlach (Micka), 33. Micka (J. Drtina, Pohl) - 16. Kašpařík (Holec), 20. Slovák (Moravčík, Duda), 42. Holec, 52. T. Sýkora (J. Sýkora), 60. Duda (J. Sýkora). Rozhodčí: Jeřábek, Čech - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6, navíc M. Dvořák (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 5510.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Rýgl, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Koblasa, Roman Vlach, Micka - Zucker, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, R. Hruška, Buc. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.
Plzeň: Mensator - J. Jeřábek, Boháč, Slovák, Moravčík, Mozík, Frolo - Indrák, Lev, Martin Straka - Duda, Vlasák, J. Sýkora - Holec, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: