Hlavní obsah

Chomutov - Slavia 3:4Chomutov podlehl Slavii a prohrál rekordně poosmnácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kaše 1 : 0
26. Valach 1 : 1
33. Bednář 1 : 2
37. Kadlec 1 : 3
39. Straka 2 : 3
43. Wharton 2 : 4
52. Hruška 3 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté posledního Chomutova podlehli ve 45. kole extraligy pražské Slavií 3:4 a připsali si rekordní 18. porážku za sebou. Piráti překonali nelichotivou bilanci Vsetína ze sezóny 2006/07, který prohrál od konce listopadu 2006 do druhé poloviny ledna 2007 v sedmnácti zápasech v řadě. Slavia zabrala po třech porážkách a udržela se v první desítce pro play off.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva útočníci Slavie Vladimír Růžička a David Skokan a chomutovský obránce Radek Havel.

Článek

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, ovšem dlouho bez větších šancí. Slavii k nim nepomohla ani přesilovka v polovině úvodního dějství. Krátce po jejím skončení prokázali dravost chomutovští mladíci a po zmatku před brankovištěm puk za záda Furcha doklepl Ondřej Kaše. Za hosty zahrozil v přečíslení svou na jednoho s Vladimírem Růžičkou Skokan, ale brankář Martin Růžička si jeho střelu pohlídal.

Ve druhé třetině nejprve domácí vystrašil Jelínek, jehož nepříjemnou bekhendovou střelu domácí gólman zlikvidoval. Ve 26. minutě už osamocený Valach střelou o tyč síťku rozvlnil. Na hokejky slávistů se dostavila pohoda a s ní i branky. Ve 32. minutě zamířil přesně k tyči Bednář, pro něhož to byl jubilejní 20. střelecký zápis v sezoně.

Ve 37. minutě pak Martina Růžičku nachytal přesnou střelou nad rameno Kadlec. Chomutov měl v závěru druhé třetiny přesilovku, ale nedokázal se usadit v útočném pásmu. Až když se přesilovka na 26 vteřin změnila na dvojnásobnou, Pulpánovu dělovku dorazil do branky Josef Straka a vrátil domácí do hry.

Do závěrečné části nastoupil do branky Pirátů místo Martina Růžičky Kostúr, ale čisté konto dlouho neudržel. Přes clonící hráče jej ve 43. minutě prostřelil Wharton. Chvíli trvalo, než se otřesení Piráti vzchopili, ale pak se znovu pustili do zteče slavistické branky. Úspěšný byl ale jen v 52. minutě v přesilovce Hruška. V závěrečném tlaku hrál Chomutov dvakrát přesilovku, ale Furcha už nepřekonal. Slavia se tak ve čtvrtém ze série sedmi zápasů venku poprvé radovala z výhry.

45. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Slavia Praha 3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. O. Kaše (Hammerbauer, R. Havel), 39. J. Straka (Pulpán, Balej), 52. D. Hruška (M. Jass, Hřebejk) - 26. Valach (Bednář, Tomica), 33. Bednář (Krenželok), 37. Kadlec (Vrdlovec, Krenželok), 43. Wharton (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 3169.
Chomutov: Martin Růžička (41. Kostúr) - Lojek, M. Jass, J. Stehlík, Pulpán, Krstev, R. Havel, Tejnor - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Kämpf, Hammerbauer. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Valach, Holub - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Žejdl, Vrdlovec, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

Související témata: