Hlavní obsah

Nastartovala nás šarvátka v polovině zápasu, přiznal Stříteský po výhře Litvínova

Litvínov

Hrdinou nesmírně bojovného zápasu hokejistů Litvínova a Hradce Králové byl obránce severočeského celku Matěj Stříteský. Ve druhé třetině vyrovnal v přesilovce na 2:2 a pouhých dvacet vteřin před koncem třetí části vstřelil rozhodující gól, takže litvínovský zimní stadión jásal po vydřeném vítězství domácích 3:2!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů.

Článek

Stříteský přitom v sedmatřiceti odehraných utkáních skóroval předtím jen jednou. Nyní střelecky zazářil. „Je to super. Chtěl jsem hlavně trefit branku. Konečně jsem prolomil smůlu a věřím, že mi to tam začne pořádně padat," usmíval se spokojený, ale po úporné bitvě unavený bek.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Litvínovský obránce totiž strávil na ledě nevídaných osmadvacet minut. „V závěru mě už trochu bolely nohy, protože jsme velkou pasáž zápasu hráli prakticky jen na čtyři obránce. Ale jsme natrénovaní a hnala nás touha po bodech. Dřeli jsme celých šedesát minut i za kluky, kteří nám chyběli," připomněl Stříteský absenci Šlégra, Posmyka, Zemana i Pavlíkův trest do konce zápasu.

Obránce přiznal, že Litvínov nastartovala šarvátka v polovině utkání. „To byl důležitý  moment. Náš gólman jel na střídačku při signalizované výhodě, soupeřův hráč zbytečně srazil Pavlíka na Francouze. Nebylo na co čekat při odplatě. Panovaly tam emoce, ale vyhecovanost k tomu patří. Tabulka kolem desátého místa je našlapaná a každé další kolo už musíme brát jako play off," vykládal Stříteský.

Zajímavostí je, že všechny zápasy obou soupeřů v základní části skončily 3:2. Každý tým vyhrál po dvou duelech. „Naposledy jsme v Hradci inkasovali v poslední minutě, tentokrát se to obrátilo v náš prospěch," oddechl si litvínovský trenér Radim Rulík po tříbodovém zisku. „Bylo to těžký souboj pro oba soupeře. Jen se potvrdila vyrovnanost ve vzájemných utkáních, byť je Hradec nahoře a nám patří méně dobré postavení. O to víc si vítězství ceníme, protože potřebujeme každý bod," podotkl Rulík.

Hradecký trenér Peter Draisaitl mířil do kabin s velmi zklamaným výrazem ve tváři. „Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Oba týmy měly šance na rozhodnutí. Prohrát v samotném závěru takovým způsobem je nepříjemné, ale nic už s tím neuděláme," mrzela ho bodová ztráta. Východočeši přišli o druhé místo v tabulce na úkor Plzně.

Reklama

Související témata: