Hlavní obsah

Každý zápas je pro nás už menším play off, tvrdí litvínovský gólman Francouz

Litvínov

Jistotou, na kterou litvínovští hokejisté v extralize hodně spoléhají, je brankář Pavel Francouz. Znovu se to potvrdilo při nedělním souboji s předním týmem tabulky Hradcem Králové. Byť Severočeši prohrávali, dokázali vývoj otočit a mohli se radovat ze tří bodů. I díky výkonům gólmana. „Už jsem uvažoval o prodloužení, ale rozhodla čistá rána z nebe,“ oddechl si Francouz po závěrečné siréně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Litvínova Pavel Francouz.

Článek

Jak hodnotíte vypjatý extraligový duel s Hradcem Králové?

Bylo to vyhecované utkání, které naznačilo, že v poslední čtvrtině základní části extraligy jde do tuhého. Takové zápasy jsou v podstatě menším play off. O to víc těší výhra gólem dvacet vteřin před koncem řádné hrací doby. Střetnutí směřovalo do prodloužení a najednou přišla čistá rána z nebe (úsměv).

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Přemýšlel jste už o nastaveném čase, či případných nájezdech?

Ano, trošku jsem si srovnával v hlavě úvahy, kdo by na mě asi mohl jet při penaltovém rozstřelu. Ale Stříteský dal klíčový gól. Přesto ještě zbývala chvilka do konce. Hradec útočil, ale naši kluci v obraně vylehali střely od modré čáry. Takže na nájezdy už nedošlo (úsměv).

Jak tedy chutná výhra po tak šťastné koncovce?

Náramně. Vzpomněl jsem si, že minule v Hradci jsme prohráli gólem v poslední minutě, nyní se to obrátilo v náš prospěch. Přitom soupeř je velmi silný ve středním pásmu, sebevědomý při hře s pukem. Ale dali jsme do zápasu všechno a díky bojovnému výkonu jsme získali tři body.

Čím to, že zápasy těchto dvou celků jsou extrémně vyrovnané?

Máte pravdu, všechny čtyři skončily výsledkem 3:2 buď pro jednoho, nebo druhého. Šlo doslova o totožná utkání, v nichž rozhodovaly maličkosti. Oba týmy se pokaždé dokázaly přizpůsobit hře soupeře. A jsme rádi, že jsme uspěli proti celku, který se pohybuje do třetího místa v tabulce. Nyní chceme sehrát vyrovnanou partii i v úterý v Třinci a ve čtvrtek doma s vedoucí Spartou, což bude nejtěžší soupeř, na jakého můžeme narazit.

Reklama

Související témata: