Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 6:2Třinec porazil Litvínov a doma poosmé v řadě naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Roth 1 : 0
25. Hübl 1 : 1
28. Nosek 2 : 1
37. Lukeš 2 : 2
46. Galvas 3 : 2
46. Růžička 4 : 2
54. Růžička 5 : 2
58. Orsava 6 : 2
Záznam online reportáže

Čtyřmi góly v poslední části zlomili hokejisté Třince duel 46. kola Tipsport extraligy s Litvínovem a po vítězství 6:2 zaznamenali osmou domácí výhru v řadě. Zápas byl dlouho na vážkách, po slepených gólech Lukáše Galvase a Martina Růžičky ze 46. minuty však Severočeši odpadli a venku poosmé za sebou prohráli

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V tlačenici před brankou (zleva) Václav Skuhravý z Litvínova a třinečtí Vladimír Roth a gólman Šimon Hrubec.

Článek

Třinec v minulých dvou utkáních proti Litvínovu ani jednou neskóroval, ale tentokrát rozjetí Oceláři našli klíč k brance Vervy bryskně. Soupeř je už ve třetí minutě vybídl trestuhodným propadnutím ve středním pásmu: Martin Růžička z levého křídla zakončil brejk ranou do tyčky, ale dojíždějící Roth z druhé vlny bekhendem už mířil přesně. Slezané dali Severočechům gól po 124 minutách.

Domácí aktivita se však s vedoucím gólem rozpadla a jakoby je hubený náskok uspal. Litvínov si tak mohl chystat půdu pro gólovou odpověď. Přišla poté, co Hanzl v úvodu druhé části spálil vyloženou šanci, ale Černý hned vzápětí v přesilovce nabil křížným pasem Hüblovi a ten se z voleje trefil pod břevno.

Třinec zase přidal. Polanskému vzal radost výborný Francouz, ale vedení zpátky na domácí stranu strhl už po třech minutách Nosek, který napodobil Hübla a na jeho bombu do horní partie branky už Francouz neměl. Domácí však proti zodpovědně hrající Vervě neměli chvíli klidu. Hostující brejky hrozily nebezpečím a nakonec přinesly i srovnání, když v 37. minutě Lukeš po úniku v oslabení zavěsil zápěstím.

Oceláři rozhodli ve třetí třetině

Domácí pak popřeli hokejové přísloví o tom, že kdo promarní přesilovku pět na tři, v zápase nevyhrává. Francouz v ní dvakrát skvěle vychytal Martina Růžičku s Polanským, a kdyby Černý po návratu z trestné lavice proměnil sólový nájezd na Hrubce, mohli mít hosté zaděláno na vítězství.

Tak se k nim přiklonila ještě i smůla: Galvasovu střelu si ve 46. minutě srazil tělem do vlastní brány Kousalík a potřetí už Litvínov ztrátu nesmazal. Hned o 35 sekund později zasunul puk za Francouze ještě Martin Růžička a rozhodl o osmé domácí výhře v řadě. Tu pak Martin Růžička navýšil ještě svým druhým gólem, který dal v další přesilovce pět na tři. Poslední slovo měl Orsava.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 6:2 (1:0, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 3. Roth (Martin Růžička, Linhart), 28. D. Nosek (D. Květoň, Rákos), 46. Galvas, 46. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 54. Martin Růžička (Polák, Roth), 58. Orsava (Bonk) - 25. Hübl (J. Černý, Lukeš), 37. Lukeš (Hübl). Rozhodčí: Lacina, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5, navíc Pavlík (Litvínov) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3670.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Foltýn, Galvas, D. Nosek, Zíb, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Hrňa, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Litvínov: Francouz - Gula, Kousalík, Pavlík, Šlégr, Stříteský, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Piroš, Skuhravý - Majdan, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata: