Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 3:8Chomutov prohrál s Vítkovicemi a je definitivně v baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Šedivý 0 : 1
16. Šedivý 0 : 2
20. Barinka 0 : 3
28. Gajovský 1 : 3
29. Jass 2 : 3
32. Roman 2 : 4
35. Szturc 2 : 5
44. Huna 2 : 6
45. Straka 3 : 6
52. Barinka 3 : 7
59. Huna 3 : 8
Záznam online reportáže

Hokejisté posledního Chomutova prohráli ve 46. kole Tipsport extraligy doma s Vítkovicemi 3:8, sérii porážek prodloužili už na devatenáct utkání a už jsou definitivně účastníky baráže o udržení. Ostravané vyhráli devátý z posledních jedenácti zápasů a hájí svou pozici v první šestce pro přímý postup do čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Vítkovice završily v Chomutově minisérii tří venkovních zápasů a na ledě nejhoršího celku extraligy podle očekávání neměly problém. Outsider jim byl ovšem zpočátku vyrovnaným soupeřem a v deváté minutě se dokonce mohl dostat do vedení. Hromas ale z ideální pozice před brankovištěm pálil jen do Šindeláře.

Hosté působili vlažným dojmem, ale v úvodní třetině jim vyšlo vše, na co sáhli. Ve 14. minutě si před brankářem Kostúrem důrazně počínal Šedivý, který Burgerovu střelu nadvakrát uklidil do sítě. Poté mohli vyrovnat domácí, ale Kämpf nepotrestal Stehlíkovu chybu při rozehrávce a také pálil jen do Šindeláře. Vzápětí se ukázali protagonisté prvního úspěchu hostů a znovu po Burgerově přihrávce z otočky procedil puk za Kostúrova záda Šedivý. Z přesilovky pak Vítkovice přidaly třetí gól, když Barinkova dělovka od modré čáry propadla za Kostúrova záda.

Debakl Pirátů završil Huna

Do druhé třetiny nastoupil do domácí brány Růžička a v 27. minutě ho zachránila tyč, kterou po rychlém protiútoku napálil Kucsera. Vzápětí se prokázala platnost rčení nedáš - dostaneš, když obráncům ujel Gajovský a brejk zakončil bekhendovou kličkou.

A o necelé dvě minuty později už to bylo jen o gól - ránu Kubinčáka dorážel Straka, ale uspěl až obránce Jass, který do prázdné zaznamenal svůj první gól v české nejvyšší soutěži. Piráti se ale dlouho neradovali. V přesilovce se ve 32. minutě z nenápadné akce mezi Růžičkovy betony trefil Roman a o tři minuty po přihrávce zpoza brány zvýšil na 2:5 do odkryté brány Szturc.

Ve třetí třetině padlo v rychlém sledu po gólu na obou stranách. Nejprve ve 44. minutě z přečíslení vrátil odražený puk do sítě Huna, aby o půlminutu později v přesilovce střelu Havla tečoval za záda Šindeláře Straka. V pohodě hrající hosté pak přidali ještě dva zásahy, v 52. minutě se další střelou od modré čáry mezi střelce podruhé zapsal člen českého olympijského týmu Barinka a v 59. minutě završil debakl Chomutova dorážkou Huna.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 3:8 (0:3, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 28. Gajovský, 29. M. Jass (Kubinčák, J. Straka), 45. J. Straka (R. Havel, Šagát) - 14. Šedivý (Burger, Húževka), 16. Šedivý (Burger, Húževka), 20. Barinka (Burger, Šedivý), 32. Roman (Sloboda, Šindelář), 35. Szturc (Roman, Kudělka), 44. Huna (Szturc, Roman), 52. Barinka (Burger, Šedivý), 59. Huna (Roman). Rozhodčí: Jeřábek, Čech - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 10:8, navíc Bomersback - R. Stehlík oba 10 min. Využití: 0:4. Diváci: 3017.
Chomutov: Kostúr (21. Martin Růžička) - J. Stehlík, M. Jass, R. Havel, Krstev, Bartejs, Lojek, Tejnor - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - Balej, Gajovský, Hromas - O. Kaše, Kämpf, Bombersback. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Ŕ. Stehlík, Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Kucsera - J. Káňa, Valčák, Szturc - Kolouch, E. Němec. Trenéři: Šimíček a Trnka.

Reklama