Hlavní obsah

Pardubický Radil čekal na gól měsíc, šest vteřin před koncem prodloužení se štěstím rozhodl derby v Hradci

Hradec Králové

Výhru na ledě rivala v Hradci Králové urvali pardubičtí hokejisté vyloženě se štěstím. Pod skromný gólový účet jiskřivého derby se podepsal útočník Lukáš Radil, který čekal měsíc na extraligovu trefu. „Připsal bych ji značné přízni osudu. Vyhrál šťastnější,“ měl hned jasno a byl rád za dvoubodové vítězství, které Pardubice zase o krůček přiblížilo play off.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec vítězného gólu v prodloužení, pardubický útočník Lukáš Radil, zdraví fanoušky.

Článek

Ve vzduchu už visely nájezdy, když tajenku zápasu pomohlo rozluštit váhání domácího Janka s rozehrávkou. Pardubickým se vyplatilo forčekovat v hloubi útočného pásma. „Nečekaně se mi tam otevřel prostor. Nejdříve jsem zakončení docela pokazil, puk se ale ke mně dostal znovu a už šel do sítě," radoval se autor gólu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Východočeské derby se i počtvrté v sezóně odehrálo před vyprodaným hledištěm a Mountfield v něm pokaždé obral klub ze sousedství o nějaký bod. Obránce Peter Frühauf, jemuž se v sobotu v Hradci narodil syn, tvrdil, že v kabině všichni vnímají specifičnost soubojů s Pardubicemi. „Derby má pro nás stejný význam, jako bychom se tu narodili."

Hudáčkova první nula

Smolná prohra v prestižním duelu na vlastním ledě proto hráče mrzela. „Divákům patří díky za omračující atmosféru v hledišti. Měli jsme určitě víc příležitostí na gól. Bohužel pak za naší brankou došlo k chybičce. Najednou přede mnou zůstali dva volní pardubičtí hráči a nějak tam puk došťourali," tvrdil domácí gólman Pavel Kantor.

Jeho protějšek Július Hudáček se na 23. pokus dočkal premiérového čistého konta v extralize. „Rád za nulu přispěju do kasy. Divácká kulisa byla úžasná, pro všechny to musel být silný zážitek," tvrdil brankář, jenž pochytal třicet domácích střel. „Hradec nás tlačil, procvičili jsme se hodně v obranné práci, ale nakonec jediná proměněná šance byla naše," ulevil si Radil.

Hostům přitom citelně scházeli dva klíčoví obránci kvůli ZOH. Slovinec Gregorc už se svou reprezentací vyrazil do Soči a míří tam i Ďaloga, kterého trenér slovenské reprezentace Vůjtek určil jako náhradníka, pokud by se v NHL naplnily otazníky nad zdravotním stavem Višňovského.

Reklama

Související témata: