Hlavní obsah

Vítězství Zlína zpečetil kapitán, slávisté vypadli z elitní desítky

Zlín

Až 49 vteřin před závěrečnou sirénou si zlínští hokejisté definitivně oddechli. Kapitán Petr Čajánek zpečetil gólem do prázdné slávistické branky při pokusu Pražanů o power play důležité vítězství svého týmu (4:2).

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek

Článek

„Jsme šťastni. Hrálo se o moc a my jsme získali strašně důležité tři body. Teď už nám snad minimálně předkolo play off neunikne," radoval se Čajánek. Svoji závěrečnou trefu zdaleka nepovažoval za klíčový okamžik střetnutí. „Ten se odehrál chvíli předtím, když náš brankář Kašík skvěle zlikvidoval za stavu 3:2 tutovku Jelínkovi. Není to poprvé, co nás v poslední době podržel," pochválil spoluhráče, který inkasoval po dlouhých 122 minutách.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Lídr Zlíňanů uvítal, že trenéři zařadili do jeho formace znovu Honejska, který otevřel skóre. „Tonda je výborný hokejista a proti Slavii to znovu prokázal. Teď to bude chtít uhrát ještě nějaký bodík ve čtvrtek ve Vítkovicích, abychom pak mohli v reprezentační pauze v klidu sledovat olympiádu," usmíval se Čajánek.

Zlínský asistent Juraj Jurík po utkání zalitoval, že jeho celek dovolil Pražanům snížit na začátku závěrečné třetiny na 1:2. „Do té doby jsme měli utkání pod kontrolou a najednou z něj bylo drama. I s trochou štěstí jsme ovšem vedení uhájili," oddechl si.

To slávistům porážka notně přitížila. Tabulkou se sunou stále níž a už dokonce vypadli z elitní desítky. „Mám veliké obavy, abychom se dostali aspoň do předkola. Hrát sedm zápasů v řadě venku se ukazuje jako strašně složité. Čeká nás hrozně hektický závěr základní části," očekává slávistický asistent Ondřej Weissmann.

Uznal, že Zlín zvítězil zaslouženě. „Herně jsme mu byli docela vyrovnaným soupeřem, ale vytvořili jsme si minimum šancí. A vždycky, když jsme se trochu nadechli, nás vzápětí přibrzdilo vyloučení," posteskl si.

Reklama