Hlavní obsah

Lašák vychytal Liberci čisté konto. Byla to týmová práce a cinkly tam i dvě tyčky, usmíval se gólman

Liberec

Tři zápasy, dvě vítězství. Taková je prozatímní bilance Jána Lašáka v brance libereckých Bílých Tygrů v hokejové Tipsport extralize. Po prohře s Brnem přispěl k šestibodovému zisku v zápasech na Kladně a v úterý doma s Karlovými Vary.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák.

Článek

Zápas s Energií jste navíc ozdobil vychytaným čistým kontem. Co to pro vás znamená?

Kluci mi moc pomáhali, takže jim děkuji. S radostí zaplatím do kasy. Něco jsem za případnou nulu vypsal už před utkáním, ale neberu ji jen jako svoji bilanci. Byla to týmová práce a cinkly tam i dvě tyčky. Na rovinu řeknu, že jsem měl štěstí, které však k hokeji patří.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V některých chvílích vás při střelách soupeře zastoupili i obránci.

Hlavně Honza Výtisk chytal přede mnou a vypadalo to, že jsme dva brankáři za sebou (úsměv). Na konci zápasu se položil do rány a dostal do žeber. To je neocenitelná obětavost pro mužstvo.

Zdá se, že jste po svém příchodu do Liberce povyrostl i svými výkony.

Mám nové nože na bruslích, takže jsem vyšší asi o dva milimetry (úsměv).

Jak se cítíte mezi Bílými Tygry?

Snažím se, abych byl prospěšný týmu. Puzzle musí do sebe zapadat a skládáme obrázek kousek po kousku. Všiml jsem si, že hrajeme lépe se soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi. Získanými body jsme jim aspoň trochu odskočili a pronikli jsme do desítky v tabulce.

Pro Liberec už nastává v extralize olympijská přestávka. Vítáte ji?

Moc ne. Raději bych pokračoval dál. Ale vědělo se dopředu nejen několik týdnů, ale i několik let, že letos v únoru přijde olympiáda. Ať si na ní nejlepší hokejisté světa zahrají. (úsměv)

A po olympiádě vás čeká prestižní extraligový duel s Pardubicemi. Jak se s předstihem těšíte na zápas proti klubu, s nímž jste v minulosti získal titul v extralize?

Samozřejmě to bude pro mě něco specifického. K Pardubicím mám pořád vřelý vztah. Ale jeden pikantní zápas jsem v této sezóně už stihl ve slovenské extralize. S Duklou Trenčín jsem nastoupil proti mateřskému Zvolenu. V roli soupeře jsem tento tým potkal po čtrnácti letech, to byl pro mě emotivní zážitek.

Reklama

Související témata: