Hlavní obsah

Bartek sledoval spoluhráče z hlediště. Nucená přestávka je pro mě krutá, přiznal liberecký útočník

Liberec

Kýžený posun do elitní desítky tabulky Tipsport extraligy se hokejistům Liberce povedl. Po výhrách na Kladně 4:2 a doma s Karlovými Vary 2:0 poskočili na pozice, které budou po základní části zajišťovat účast v předkole play off. A pro tým je jistě povzbudivé, že na nynějším postu stráví i celou olympijskou přestávku v nejvyšší soutěži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Martin Bartek.

Článek

Bílým Tygrům nastala pauza už od středy, protože zápas na ledě Slavie, původně určený na 6. února, si již předehráli. Takže je nemůže momentálně předstihnout ani zmíněný pražský celek, který je jedenáctý a má ve čtvrtečním kole rovněž volno.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Poslední domácí střetnutí s Karlovými Vary nebylo pro Severočechy snadnou záležitostí. I z toho důvodu, že jim chyběli dva stabilní útočníci. Slovenský kanonýr Martin Bartek pyká za disciplinární trest ze zápasu s Brnem. A během utkání se Západočechy se pohyboval v hale i se svými ratolestmi a nervózně držel palce spoluhráčům aspoň z hlediště.

„Pro mě je nucená herní přestávka, která vyšla zrovna i na období kolem olympijského turnaje, krutá. Mimo hru budu celý měsíc, což je v rozjeté sezóně nepříjemné. Mám zastavenou činnost už od 31. ledna a mohu nastoupit až 28. února. Přijdu tak i o prestižní souboj s Pardubicemi, což mě nesmírně mrzí," vysvětloval své rozladění nejlepší střelec Bílých Tygrů, který dal v sezóně už 27 gólů.

Chyběl i Jass

Nenastoupil ani lotyšský útočník v libereckých službách Koba Jass, jenž už odcestoval na sraz reprezentace Lotyšska před olympiádou v Soči. Cesta na turnaj pod pěti kruhy čeká od čtvrtka na libereckého kapitána Petra Nedvěda, který proti Varům ještě nastoupil a podílel se na obou gólech vítězů.

Liberecký trenér Pavel Hynek povolal do kádru dva útočníky z farmy v prvoligových Benátkách nad Jizerou - Michala Bártu a Víta Jonáka. Bárta hrál v úterý v nejvyšší soutěži podruhé v sezóně a Jonák dokonce letos debutoval. Oba věří, že si vybojují pevnější místo v sestavě Bílých Tygrů. Fanoušci si pamatují z minulých sezón hlavně Bártu, který v extralize nastupoval takřka pravidelně a v sezóně 2011/2012 vstřelil patnáct gólů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec