Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 4:2Pardubice vyhrály počtvrté v řadě, po boji porazily Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nosek 1 : 0
18. Radil 2 : 0
24. Jass 2 : 1
29. Mozer 3 : 1
45. Krstev 3 : 2
52. Zohorna 4 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili ve 47. kole Tipsport extraligy poslední Chomutov 4:2. Východočeši nepřenechali Pirátům bod ani ve čtvrtém vzájemném klání sezóny, dokázali uspět počtvrté za sebou a upevnili si osmou pozici v tabulce. Chomutov naproti tomu zaokrouhlil rekordní šňůru porážek na dvacet. Východočeši po celý zápas vedli. Přestože bojovný Chomutov dvakrát snížil, vedení udrželi až do konce.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Lepší vstup do utkání měli Piráti, kteří v úvodních střídáních několikrát vyzkoušeli pozornost Hudáčka. Poté už ale převzali režii domácí a během krátké chvíle měl dvě dobré šance Vašíček. Na Růžičku, který v Pardubicích poprvé nastoupil v dresu hostujícího týmu, vyzrál až perfektním blafákem Nosek. Na druhé straně mohl odpovědět Gajovský, avšak svůj únik nedotáhl.

Byly to ale ojedinělé akce, neboť po většinu času Pardubice marně překonávaly zformovanou obranu Pirátů ve středním pásmu. Čekání na chybu se vyplatilo až Radilovi, který se natlačil mezi obránce a zakončil pod horní tyč. Oby týmy měly během první části k dispozici po jedné přesilové hře a názorně ukázaly, proč v této disciplíně nepatří mezi nejlepší.

Prozatímní dominanci třetích útoků doložil ve 24. minutě Jass, který po rychlém protiútoku a pasu Gajovského napálil kotouč do horního rohu branky. Chomutovský gólman Růžička čekal ve druhé třetině na zákrok osm a půl minuty, ale hned první pokus skončil gólem. Sýkora se proháčkoval až do pásma a jeho práci zakončil důrazný Mozer, jenž tak zaznamenal první branku v extralize. Následná přesilovka Pirátů už byla slibnější, ale další Jassovy rány k úspěchu nevedly.

Naděje Chomutova na zlomení série porážek přiživil ve 45. minutě Krstev, který si najel mezi kruhy a přesně zacílil. Domácí po inkasovaném gólu ztratili jistotu a hra byla najednou zcela vyrovnaná. Jako dar tak přišla akce Koláře, po jehož pasu trefil odkrytou část branky Zohorna. Z téhle rány už se Chomutov nevzpamatoval a na své konto přidal dvacátou prohru v řadě.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Piráti Chomutov 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. T. Nosek (Pjanov), 18. Radil (Píša), 29. Mozer (P. Sýkora), 52. T. Zohorna (Kolář, Zdráhal) - 24. M. Jass (Gajovský, Hromas), 45. Krstev (J. Straka). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7223.
Pardubice: Hudáček - V. Kočí, Píša, Benák, Zdráhal, Sedlák, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Mozer - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - Endál, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Chomutov: Martin Růžička - J. Stehlík, Pulpán, Lojek, M. Jass, Mrázek, Krstev, Bartejs, R. Havel - D. Hruška, Račuk, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - Balej, Gajovský, Hromas - O. Kaše, L. Novák, Bomersback. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.

Reklama