Hlavní obsah

Spartě se zranil brankář Pöpperle. Ale Málek zvládl složitou situaci, pochvaloval si kouč Jandač

Litvínov

Hokejisté pražské Sparty ztratili v Litvínově dva body po prohře 2:3 po samostatných nájezdech. A byla to zároveň jejich první porážka od tohoto soupeře v sezóně. Ani dílčí nezdar nijak neovlivnil grandiózní tažení holešovického celku, který je už v předstihu vítězem základní části extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva litvínovští Michal Trávníček a Jiří Šlégr (třetí zleva) a sparťané Jakub Krejčík s brankářem Tomášem Pöpperlem.

Článek

„Věděli jsme, že Litvínovští jsou doma nesmírně úspěšní, vždyť naposledy na svém ledě vyšli bodově naprázdno právě s námi, což je už dlouhá doba," připomněl sparťanský trenér Josef Jandač kvality protivníka.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Bohužel se nám nepovedla první třetina, pak jsme trochu přidali," ohlížel se kouč, který byl v průběhu zápasu nucen střídat brankáře. „Tomáše Pöpperleho v oslabení tří proti pěti někde píchlo, ale nemá cenu polemizovat, co se mu přesně stalo. Neznám diagnózu, kterou určí až vyšetření. Roman Málek naskočil do brány za velice těžké situace, ale zvládl to dobře," pravil Jandač.

Pöpperle by ale neměl mít vážnější problémy. Bez známek bolesti a celkem v klidu sledoval už převlečený do civilu zbytek zápasu z prostoru u šaten. Intenzivně prožíval hlavně samostatné nájezdy, které byly vrcholem výborného zápasu. Za zmínku stojí i fakt, že premiéru v dresu Sparty si odbýval útočník Tomáš Divíšek, posila z Chomutova. „Podal slušný výkon," zhodnotil trenér jeho debut.

Litvínov bodoval doma počtrnácté v řadě

Litvínov doma bodoval ve čtrnáctém zápase v řadě, z toho třináctkrát vyhrál. Hrdinou večera se stal útočník Robin Hanzl, který proměnil rozhodující nájezd.

„Jsem rád, že mi to vyšlo zrovna proti Spartě, která je v lize suverénní. Málič asi čekal mojí bekhendovou střelu, ale zkusil jsem něco jiného. Naštěstí nemám jen jednu variantu při zakončení. Sahali jsme v řádné hrací době po třech bodech, ale bereme i dva. Vždyť ke konci třetí třetiny jsme hráli v oslabení a v prodloužení se zaskvěl v brance Pavel Francouz, stejně jako při nájezdech," líčil Hanzl.

Střelec druhého gólu Litvínova Rostislav Martynek litoval, že domácí přišli o jednogólový náskok.

„Chyběly tři minuty, abychom bodovali naplno, takže jsem trošku zklamaný. Chtěli jsme hráče Sparty napadat, aby se nedostali do tlaku a neměli prostor k zakončení. Jakmile se proti nim couvne, těžko se pak brání. Ale musíme si vážit i těch dvou bodů, které se nám mohou v závěrečných kolech základní části hodit. Věřím, že se udržíme v elitní desítce tabulky," rozjímal Martynek, který odehrál všech sedmačtyřicet zápasů Litvínova v této extraligové sezóně.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec