Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 0:1Plzni stačil v Kladně na tři body jediný gól Vlasáka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Vlasák 0 : 1
Záznam online reportáže

Kladno

Beznaděj kladenských hokejistů pokračuje i po 47. kole Tipsport extraligy, v němž Rytíři podlehli Plzni 0:1. Přestože měli proti obhájci titulu převahu, počtvrté za sebou nebodovali a definitivně tak po základní části skončí na předposledním třináctém místě. O vítězný gól Indiánů se postaral zkušený útočník Tomáš Vlasák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Tomáš Vlasák zařídil Plzni tři body na ledě Kladna.

Článek

Domácí se po půltuctu obdržených branek na Spartě snažili před nevelkou návštěvou kladenské ČEZ Arény alespoň trochu rehabilitovat za debakl z minulého kola ve středočeském derby. Rytíři byli od samého začátku aktivnější než Plzeň, ale se střelbou byli - ostatně jako ve většině zápasů probíhající sezóny - na štíru.

Škoda zahrozila prakticky jednou, ale hned šla do vedení. Při pobytu Machače na trestné lavici rozehrála první útočná řada kolotoč, když prakticky celých 120 sekund se hrálo před brankou Chábery. Domácí s vypětím všech sil neinkasovali, ale v době, kdy se již vyloučený hráč vracel na led, Vlasák přece jen zasunul puk do branky.

Po gólu se opět stáhli Západočeši na svoji polovinu a přenechali iniciativu svěřencům trenéra Čelanského. Kladno mělo v dalším průběhu hry územní převahu i díky přesilovým hrám, kterých nakonec hrálo hned osm, ale před brankou chyběl Středočechům důraz, střelba byla ukvapená a nepřálo jim příliš ani štěstí.

V podobném duchu se nesla i závěrečná třetina. Tým kolem Martina Straky hrál přesně co potřeboval, aby si odvezl tři body. Přestože Plzeň nepředvedla nijak mimořádný výkon, vítězství si na kladenském ledě s přehledem uhájila. Kladno počtvrté za posledních šest utkání neskórovalo.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 12. Vlasák (Duda, J. Jeřábek). Rozhodčí: Pavlovič, Horák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 2202.
Kladno: Chábera - David Růžička, Majeský, Jankovič, Doudera, Gutwald, P. Hořava, V. Kolařík - Bajaruns, Dragoun, Zagrapan - Tenkrát, Havlíček, Bílek - Rudovský, Lukáč, Eberle - Šilhavý, Dalecký, Machač. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Plzeň: Machovský - Slovák, Moravčík, Holý, J. Jeřábek, Mozík, Boháč - Duda, Vlasák, Pletka - Schleiss, Kašpařík, Martin Straka - Holec, T. Sýkora, J. Sýkora - Petruška, Lev, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice