Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 1:3Vítkovice si chtěly vyšlápnout na Brno a vrátit se do šestky. Jenže prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kempný 0 : 1
32. Čermák 0 : 2
33. Svačina 1 : 2
35. Hruška 1 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava/Brno
Aktualizováno

Hráli doma a měli šanci vrátit se do první šestky. Hokejisté Vítkovic však v sobotní dohrávce 43. kola Tipsport extraligy nedokázali zdolat Brno, prohráli 1:3. Kometa zápas perfektně odbránila, dosáhla třetí výhry v řadě a v tabulce se posunula na čtvrté místo. Vítkovice zůstávají sedmé.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Radost brněnských hráčů po první vstřelené brance duelu s Vítkovicemi.

Článek
Fotogalerie

Pro oba týmy nyní už také začíná olympijská pauza, Ostravany ovšem během ní čeká ještě další zápas. Ve čtvrtek 20. února v dohrávce 44. kola hostí Slavii.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Třetí nejlepší extraligová obrana dokonale otupila ostří vítkovické ofenzívy, která je po Spartě naopak druhá nejsilnější. Domácí celé utkání tlačili, tvořili hru, ale přes perfektní obranu Komety se prakticky neprokousali do jediné vyložené šance.

S bezvadnou defenzívou a spolehlivým Trvajem stačilo hostům jen čekat na chybu. První přišla v sedmé minutě, ale Kovářovu ztrátu puku za vlastní brankou Němec ještě nevyužil a trefil Dolejšův beton. Huna sice z protiútoku mohl kontrovat, ale stál příliš v úhlu a Trvaj ránu na bližší tyč pokryl. Sloboda měl ve 14. minutě naopak z mezikruží čas i zamířit, ale přestřelil.

Kometa v 18. minutě soupeři ukázala, že v jednoduchosti je největší síla. Kempný pouze nahodil puk směrem k domácí brance, kde ho Dolejš ztratil z dohledu v klubku hráčů a pak už ho zahlédl až v síti.

Převaze Vítkovic i ve druhé části chyběl tah na bránu a místo před Trvajem končily jejich akce v rozích. Ani štěstí nebylo na ostravské straně. Čermák totiž nevinně vypadajícím nahozením se Stehlíkovou tečí kuriózně přeloboval Dolejše a hosté vedli o dva góly.

Až ve 33. minutě domácí snad poprvé kombinací vyšachovali brněnskou obranu, Roman ideálně našel Svačinu a ten se po dvouzápasovém trestu vrátil do sestavy gólem. Jenomže dřív, než se Vítkovice stačily pokusit o vyrovnání, zapomněl bek Sloboda za zády Hrušku, který po Kubošově pasu ze sóla překonal Dolejše potřetí.

Domácí ani pak žádný zázračný recept na prolomení brněnské obrany neobjevili, do Komety dále bušili zcela bezvýsledně. Jejich trápení mohl čtvrtým gólem definitivně ve 47. minutě ukončit Čermák, ale jeho průnik a bekhendovou kličku zmařil Dolejš. Na výhře Brna to ale už nic nezměnilo, Jihomoravané s Vítkovicemi potřetí v sezoně zvítězili.

Dohrávka 43. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Svačina (Roman) - 18. Kempný (V. Němec), 32. Čermák, 35. J. Hruška (Kuboš, Dlapa). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3, navíc Roman (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 7268.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Sloboda, Kudělka, Pastor, M. Hruška, Bail - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, Valčák, Strapáč - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Šimíček a Trnka.
Brno: Trvaj - Kováčik, Kempný, Dujsík, Jiří Hanzlík, Kuboš, Dlapa - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Čermák, J. Hruška - Š. Novotný, Koreis, Burian - P. Mrázek, Raška, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Ostatní zápasy 43. kola najdete ZDE.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články