Hlavní obsah

Jsme v desítce, ale ještě nás čeká hodně práce, říká liberecký gólman Lašák

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejový brankář Ján Lašák je jedním z nejzkušenějších hráčů, na které budou liberečtí Bílí Tygři spoléhat v závěrečných pěti kolech základní části extraligy. „Znám svoji úlohu, ale hokej je týmová hra. Snažím se, abych zapadal jako dílek do obrázku,“ zvolil zkušený gólman zajímavý příměr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Ján Lašák

Článek

Před reprezentační přestávkou pronikl liberecký celek do elitní desítky v tabulce. „Dvakrát po sobě jsme vyhráli, ale ještě nás čeká hodně práce. Musím dál šlapat, protože cíl je daný a nic se na něm nemění. Chceme do předkola play off," podotkl slovenský brankář, který přišel do Liberce nedávno z Dukly Trenčín.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Přiznám se, že nynější pauza v extralize mi nevyhovuje. Byl bych raději, kdyby se hrálo dál, ale olympiáda má přednost. Trošku si oddychneme a začneme se připravovat na nejdůležitější fázi sezóny, abychom byli přichystaní na nejbližší extraligový zápas s Pardubicemi," uvažoval Lašák.

V pátek sehrají Liberečtí přípravný zápas s ruským Vladivostokem, účastníkem KHL.

Následující duel o body s Východočechy, který je na pořadu až 25. února, bude pro libereckého gólmana specifický. V Pardubicích totiž dlouho působil a v roce 2005 s nimi slavil titul v extralize! „Jistě to bude velký zápas, pardubický klub velmi dobře znám. Potřebujeme body a nehledím na to, proti jakému soupeři hrajeme. Škoda, že za nás ještě nenastoupí kanonýr Martin Bartek, který je v trestu. Aspoň si dostatečně oddychne a pak začne znovu pálit," pravil brankář.

Lašák je bývalým slovenským reprezentantem a mistrem světa z roku 2002. Samozřejmě sleduje i národní tým své rodné země na olympiádě v Soči. „Máme super gólmany, jimiž jsou Halák, Budaj a Laco. Nikdy v historii jsme lepší brankářskou trojici neměli. Ale na každém velkém turnaji záleží i na maličkostech a věřím, že Slovensku bude přát i štěstí," řekl na adresu svých reprezentačních nástupců.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice