Hlavní obsah

Žižka už trénuje. Malec na tom byl zpočátku psychicky hůř než já, vrací se k hrůznému zákroku

Brno

Hrůzostrašně vypadající náraz do mantinelu po zákroku chomutovského Malce nakonec přečkal jen s pohmožděninami a otoky. Uzdravující se obránce Tomáš Žižka se po třech týdnech už zapojil do přípravy hokejistů Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Komety Tomáš Žižka.

Článek

Jaký je momentálně váš zdravotní stav?

Čím dál lepší. Bolesti postupně ustupují. V předchozích dnech jsem si už naordinoval nějaká cvičení a ve čtvrtek jsem již vyjel s brněnským týmem na led. Zatím jsem pochopitelně opatrný, ale pevně věřím, že 25. února nebudu chybět po olympijské pauze v sestavě Komety v extraligovém duelu na Spartě.

Podíval jste se na videu na inkriminovaný okamžik?

Ano. Přiznávám, že mi u toho nebylo nejlíp. Zjistil jsem ale, že jsem při pádu učinil reflexivní pohyb rukou, jímž jsem ztlumil náraz. Zřejmě jsem si tím zachránil zbytek sezóny a možná jsem odvrátil i konec kariéry. Samozřejmě jsem hrozně rád, že se to nakonec obešlo bez vážnějších následků.

Měl jste možnost si pohovořit s chomutovským Tomášem Malcem, jenž vám zranění tvrdým zákrokem způsobil?

Samozřejmě. Tomáš mi hned druhý den volal. Moc se mi omlouval a zjišťoval, jak na tom jsem. Opakovaně mi pak psal esemesky a dodnes sleduje, jak se mi daří. Je z toho evidentně nešťastný. Skoro se mi zdálo, že na tom byl zpočátku psychicky ještě hůř než já. My dva se pochopitelně dobře známe z dřívějšího společného působení v Brně. Jsme přátelé, kdysi jsme se dokonce párkrát setkali i s našimi rodinami.

I tak si asi Malcova přístupu považujete...

Pochopitelně. Nic mu nevyčítám. Určitě nešlo o úmysl, spíš to byla Tomášova nešikovnost.

Každá nepříjemnost někdy přináší i různá pozitiva. Platí to také ve vašem případě?

Nebudu říkat, že ne. Měl jsem v poslední době víc času na rodinu a především nedávno narozenou dcerku. A taky jsem mohl prosedět mnohem víc hodin u televize při sledování olympiády. Fandím všem Čechům, Sáblíková i biatlonisté mi udělali velkou radost.

Co jste říkal na výkony Komety před reprezentační pauzou?

Jsem hrozně rád, že kluci hlavně venkovní zápasy zvládli, a máme už jistotu extraligového play off. Samozřejmě že se teď budeme chtít udržet v elitní šestce, abychom si zajistili přímý postup do čtvrtfinále.

Láká vás zopakovat si předloňské vítězné tažení vyřazovacími boji?

Koho by to nelákalo. O tom ale začnu přemýšlet až poté, co se nám povede přejít přes úvodního soupeře.

Vadilo by vám, kdyby jím byl v boji o semifinále Zlín, odkud pocházíte?

Kdybych si mohl vybrat, zvolil bych raději jiného protivníka. V play off totiž občas planou emoce a člověk se někdy dostane do konfliktu i s kluky, s nimiž je mimo led kamarád. A příjemné pochopitelně není ani to, když vám v rodném městě diváci nadávají.

Reklama