Hlavní obsah

Extraligový galavečer ovládl Tomáš Kaberle

Martin KézrSport.czPrávo

Doslova zavalen trofejemi byl obránce Tomáš Kaberle při úterním galavečeru hokejové extraligy v pražském hotelu Hilton. Kladenský bek byl vyhlášen nejen nejlepším hráčem na svém postu, ale i Hokejistou sezóny v anketě odborníků a patří mu i prestižní Cena Bóži Modrého, v níž volí sami extraligoví hokejisté.

Článek

"Především hlasů od protihráčů si nesmírně vážím," přiznal Kaberle, jenž stejně jako jiní reprezentanti dorazil přímo z hotelu Expo, kde nyní bydlí národní mužstvo připravující se na MS.

Letošním držitelem Ceny Práva pro nejlepšího gólmana domácí sezóny se stal Milan Hnilička, který výrazně pomohl Liberci k historickému extraligovému bronzu. "Když jsem se rozhodl po letech v zámoří k návratu do české extraligy, netušil jsem, že by na mě koncem sezóny mohla čekat taková individuální pocta. Vážím si ji a beru to jako ocenění mých výkonů," řekl jedenatřicetiletý brankář, který se nyní s reprezentací chystá na světový šampionát do Vídně.

Hnilička měl už v základní části výborné statistiky, jeho forma pak gradovala v play-off, kde přispěl k senzačnímu vyřazení Slavie a byl i vůdčí postavou libereckého semifinálového odporu pozdějším mistrům z Pardubic.

Trofeje sbírali i mistři z Pardubic

Noví čeští šampióni si pak z galavečera odnesli šestnáctiletou whisky, kterou trenér Martinec přijal jako připomínku toho, jak dlouho museli na východě Čech čekat na titul. Generální sponzor soutěže věnoval mistrovskému mužstvu na památku perníkový sud.

Hned tři pardubičtí hráči si odnesli z pódia také individuální ceny. Brankář Lašák dostal Zlatou helmu za nejpovedenější akci sezóny, v jeho případě šlo ale spíše o bravurní akrobatický zákrok.

Reprezentační benjamínek Hemský byl vyhlášen nejlepším hráčem play-off a hned dvakrát se tleskalo dalšímu útočníkovi Mikeskovi, jemuž patřil pohár pro vítěze kanadského bodování, ale i přesvědčivé vítězství v divácké anketě Hokejová jednička, kterou podporovalo i Právo.

Hlasovalo v ní celkem 25 264 fanoušků, z nichž 4262 volilo právě pardubického kanonýra Mikesku: "Těší mě, že jsem u příznivců hokeje tak oblíben, ale šest hráčů klubu v první desítce je nejen důkazem herních kvalit, ale i věrnosti našich diváků."

Galavečerem, jehož sestřih vysílá v pátek od 19.00 h ČT 2, provázeli stejně jako loni Marcela Augustová s Michalem Dusíkem a hudební doprovod obstarala skupina Děda Mládek Ilegal Band, v jejímž repertoáru neschází ani píseň na hokejové téma Žába puk.

Výsledky anket
Nejlepší brankář (Právo)
Milan HniličkaBílí Tygři Liberec
Nejlepší obránce (Blesk)
Tomáš KaberleRabat Kladno
Nejlepší střelec (Sport)
Jaroslav BalaštíkHamé Zlín
Nejproduktivnější hráč (ČT a Tipsport)
Michal MikeskaMoeller Pardubice
Nejlepší hráč play-off (MF Dnes)
Aleš HemskýMoeller Pardubice
Nejlepší trenér (LN)
Vladimír VůjtekVítkovice Steel
Nejlepší nováček (ČT)
Tomáš PöpperleSparta Praha
Nejslušnější hráč (ČTK)
Martin ProcházkaRabat Kladno
Hokejista sezóny (BPA)
Tomáš KaberleRabat Kladno
Zlatá helma za nejhezčí akci
Ján LašákMoeller Pardubice
Nejlepší rozhodčí (ČSLH)
František Rejthar.
Cena Bóži Modrého (Asoc. hráčů)
Tomáš KaberleRabat Kladno
Hokejová jednička
Michal MikeskaMoeller Pardubice
2. Hejduk, 3. Lašák, 4. Kubina, 5. Hnilička, 6. Bulis, 7. Průcha.

Reklama