Hlavní obsah

Melichar a Nedorost se dohodli na smlouvách v Budějovicích

PRAHA

Další dvě posily získal nováček extraligy z Českých Budějovic. Vedení jihočeského klubu se dohodlo na ročních smlouvách s hokejovým obráncem Josefem Melicharem a útočníkem Václavem Nedorostem. Oba českobudějovické odchovance by však mohla odlákat případná lukrativní nabídka z NHL, pokud se bude v zámoří nadcházející ročník hrát.

Foto: www.pensfans.com

Josef Melichar v dresu Pittsburghu.

Článek

Melichar v letošním ročníku, v němž České Budějovice bojovaly o návrat do extraligy, hrál v pražské Spartě, Nedorost působil v Liberci. V zámoří patří Melichar Pittsburghu a Nedorost Floridě, oběma však vypršely kontrakty.

"Určitě to ale není tak, že by se s koncem lockoutu okamžitě sbalili a odjeli," řekl prezident Českých Budějovic Jaroslav David na oficiálních internetových stránkách klubu. "Oba měli velký zájem hrát za České Budějovice. A kdyby pro ně nabídka v zámoří nebyla zajímavá, odehráli by celý ročník tady," dodal.

Šestadvacetiletý Melichar odešel v roce 1997 do juniorské WHL do celku Tri City. Ve stejném roce ho totiž draftoval ve třetím kole Pittsburgh, za který od roku 2000 do roku 2004 odehrál 168 zápasů a připsal si 13 bodů za tři branky a deset asistencí. V české extralize debutoval až v uplynulém ročníku, kvůli zranění ale hrál za Spartu jen osmnáctkrát a nasbíral čtyři přihrávky.

O tři roky mladší dvojnásobný juniorský mistr světa Nedorost v letech 1998-2001 za České Budějovice v nejvyšší soutěži hrál. Pak odešel do Colorada, které ho v roce 2003 vyměnilo do Floridy. V NHL má na kontě 99 utkání a 20 bodů za 10 tref a stejný počet asistencí. V české nejvyšší soutěži odehrál 138 duelů a připsal si 65 bodů za 26 gólů a 39 přihrávek.

Jihočeši se již posílili o obránce Zdeňka Kutláka z Karlových Varů, útočníky Viktora Hübla z Litvínova a Ondřeje Veselého ze Zlína a Slováka Michala Hudce ze Slovanu Bratislava. Klub jedná i o příchodu Jindřicha Kotrly ze Sparty. V případě, že nezačne NHL, chce se vedení klubu domluvit i s Alešem Kotalíkem a Jaroslavem Modrým.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín