Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:1Litvínov zdolal Karlovy Vary a upevnil si postavení v desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jánský 1 : 0
8. Černý 2 : 0
33. Drtina 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali ve 48. kole Tipsport extraligy Karlovy Vary 2:1 a upevnili si postavení v desítce pro play off. Verva doma bodovala popatnácté za sebou a má na devátém místě před jedenáctou Slavií náskok už pěti bodů. Karlovy Vary vyšly popáté za sebou naprázdno a z dvanácté pozice ztrácejí na desátý Liberec už osm bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Karlovarský Jan Dresler (vlevo) a Ondřej Jurčík z Litvínova.

Článek

Otevřít skóre mohl po pár vteřinách hostující Zaťovič, ale neuspěl. Radoval se naopak po 38 odehraných vteřinách Jánský, který dostal krásný pas do jízdy od Lukeše a s přehledem zamířil pod horní tyč Závorkovy branky. V šesté minutě tečoval nebezpečně před Francouzem Pohl, ale puk skončil těsně vedle. A tak se opět radovali domácí, když se v osmé minutě prosadil z levého křídla Jakub Černý.

V polovině úvodní části si Litvínov zahrál 103 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ale Lukeš trefil pouze horní tyč a jeho druhá střela skončila po Závorkově zákroku těsně vedle levé tyčky.

Energie na vyrovnání nedosáhla

Úvod druhé třetiny byl stejně rušný jako v první třetině. Úvodní vteřiny patřili Energii, ale Pohl v dobré šanci neuspěl. V 25. minutě se z obranné třetiny prokličkoval až do zakončení Lukeš, ale jeho střelu Závorka v pohodě kryl.

V polovině utkání nahodil puk na Stříteský, Trávníček jej tečoval, ale na Závorku si nepřišel. V 33. minutě se prosadili hosté. V přesilové hře vystřelil od modré čáry Drtina a puk skončil za Francouzem.

V úvodu třetího dějství se řítil na Francouze Vlach, ale domácí brankář si s jeho pokusem poradil. V 46. minutě vypálil hned po buly Ručinský, na Závorku ale nevyzrál. Další litvínovskou šanci měl na hokejce Martynek, kterému naservíroval puk do střelecké pozice Ručinský. Hosté se v závěru snažili o vyrovnání, ale jedinou šanci měl Zatovič, který bekhendovou střelou Francouze nepřekonal.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články