Hlavní obsah

Sparta - Brno 7:0Sparta šlape i po olympijské pauze, Brnu uštědřila debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Ton 1 : 0
9. Rachůnek 2 : 0
13. Hlinka 3 : 0
26. Buchtele 4 : 0
29. Pilař 5 : 0
59. Ton 6 : 0
60. Simon 7 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty porazili ve 48. kole Tipsport extraligy Brno vysoko 7:0. Suverénní lídr tabulky vedl už v polovině 13. minuty tříbrankovým rozdílem. V dresu vítězů se shodně čtyřmi kanadskými body zaskvěli zkušení forvardi Petr Ton (2+2) s Jaroslavem Hlinkou (1+3). Gólman Filip Novotný vychytal druhé čisté konto v sezóně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťan Petr Ton střílí úvodní gól zápasu Jiřimu Trvajovi z Komety Brno.

Článek

Sparta nejprve se vší opatrností, aby se trofeje nedotkla, převzala Prezidentský pohár pro vítěze základní části. S Novotným mezi tyčemi následně hned od úvodního buly dávala jasně najevo, že ji takřka třítýdenní olympijská pauza ani v nejmenším nevykolejila z nastoupené cesty, na jejímž konci má být zisk mistrovského titulu.

Už po 42 vteřinách šli domácí ve svém posledním vystoupení před svými diváky v rámci základní části do vedení. Brňané zcela zapomněli na Tona, jenž měl hodně času na přípravu k oblíbenému zakončení a ani gólman Trvaj už jeho trefě bekhendovým blafákem nezabránil.

Zaražení Jihomoravané se poté nemohli vůbec dostat do hry a jejich marnost nejlépe dokumentovala i bídně sehraná přesilovka z konce sedmé minuty, při níž navíc stihli i sami inkasovat. Souhru s Klimkem zakončil Ivan Rachůnek. V polovině 13. minuty se pak za záda brněnských beků dostal i Hlinka a zvýšil na 3:0. Výsledkem nepovedeného úvodu byla výměna v hostujícím brankovišti - Trvaje nahradil Čiliak.

Simon zpečetil vysokou výhru

Ten se musel vzápětí činit, ale svou branku alespoň na nějaký čas uchránil od další pohromy. Poté se osmělili i Brňané, Němec však zakončil pouze do Novotného. Těsně před přestávkou nabídli lahůdkovou kombinaci Ton s Hlinkou, vedla ovšem až "do kuchyně" a Hlinka už nedokázal dotlačit z úhlu puk za Čiliakova záda.

Úvod druhé třetiny patřil Kometě, Káňa se Zohornou však vývoj zdramatizovat nedokázali. Místo toho přidal 26. minutě další zásah favorita se štěstím důrazný Buchtele. Zcela definitivně pak rozhodl o osudu zápasu Pilař, jenž při přesilovce bombou z kruhu pro vhazování propálil bezmocného Čiliaka. Ve 33. minutě byli hosté blízko čestného úspěchu, jenže Tomáš Svoboda trefil jen horní tyč.

Třetí dějství bylo jen splněním povinnosti vyplývající z pravidel. Další příležitosti domácích spálili Buchtele s Přibylem, na druhé straně vychytal Kováčika Novotný, po další ráně brněnského beka zachránilo nulu sparťanského gólmana opět břevno. V samém závěru ještě přikrášlili skóre druhým gólem v utkání Ton a sedm vteřin před koncem Simon.

48. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. P. Ton (J. Hlinka, T. Rachůnek), 9. I. Rachůnek (Klimek), 13. J. Hlinka (P. Ton), 26. Buchtele (Kumstát), 29. Pilař (P. Ton, J. Hlinka), 59. P. Ton (J. Hlinka, T. Rachůnek), 60. Simon (Přibyl). Rozhodčí: Horák, Pavlovič - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7347.
Sparta: F. Novotný - Pilař, Polášek, Švrček, Krejčík, Philipp, Piskáček, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Divíšek, I. Rachůnek - Simon, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Trvaj (13. Čiliak) - Jan Hanzlík, Dlapa, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Sedlák - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - P. Mrázek, Raška, H. Zohorna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: