Hlavní obsah

Přibrzdila nás reprezentační pauza, posteskl si pardubický útočník Zohorna

Liberec

Marně se pardubičtí hokejisté pokusili o odvrácení porážky v extraligovém duelu v Liberci. Během něj prohrávali až o čtyři góly, což se ukázalo jako rozhodující aspekt. Rozjetí Bílí Tygři totiž nepřipustili sebemenší náznak obratu. Trefa Tomáše Zohorny znamenala jen nevýznamnou úpravu skóre. „Tlačili jsme se málo před branku,“ pojmenoval jediný pardubický střelec hlavní příčinu nízké produktivity.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pardubický hokejový útočník Tomáš Zohorna (vpravo) padá po souboji s libereckým forvardem Janem Víškem.

Článek

Co rozhodlo o porážce Východočechů na libereckém ledě?

Ze začátku jsme ztráceli puky, prohrávali osobní souboje a podle toho to dopadlo. V půlce zápasu jsme prohrávali 0:3. Pak jsme se zlepšili, ale tak velkou ztrátu jsme už nemohli dohnat.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Velkou překážkou byl pro vás liberecký brankář Ján Lašák. Překonal jste ho sice jako jediný pardubický hráč, ale na body to nestačilo.

Pamatuji si Lašáka už z doby, kdy sám v Pardubicích působil. Hráli jsme spolu, ale už je to nejméně pět let zpátky. Takže bych v tom rivalitu nehledal. Bohužel jsme se netlačili před něj do branky, a to byla naše chyba. Ján Lašák většinu střel viděl, což je pro tak kvalitního brankáře předpoklad, že nedostane moc gólů.

Jak vám chyběli zranění hráči?

Máme marodku, jsou na ní zkušené opory a hokejisté, kteří mužstvo táhnou. Jejich absence je znát. Nezbývá nám než makat a čekat na vítězství.

Co říkáte na postavení mužstva v tabulce?

Reprezentační pauza nás přibrzdila. Zůstali jsme stát na místě, přitom jsme chtěli navázat na vítěznou sérii z období před přestávkou. Musíme se poučit do pátečního zápasu s Plzní, abychom jej začali lépe než v Liberci.

Kam směřují týmové ambice pro závěrečná čtyři kola základní části Tipsport extraligy?

Když budeme mít štěstí a vyhrajeme všechny zápasy, mohli bychom se dostat ještě do první šestky. Bude záležet i na výsledcích ostatních celků. Pokud to nevyjde, tak asi na nás připadne předkolo play off, k jehož potvrzení máme blízko, ale ještě bychom potřebovali pár bodů. A věřím, že ve vyřazovací části můžeme stoupat výš.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec