Hlavní obsah

Růžička už v play off přestával věřit. Teď ale svou Slavii chystá na zápas sezóny

Praha

Věřil už jim jen málokdo. Tři kola před koncem základní části ztráceli hokejisté Slavie na desátou pozici, která jako poslední zajišťuje postup do předkola play off, pět bodů. Jenže sešívaní vyzráli na vedoucí Spartu, následně rozstříleli Karlovy Vary, a tak před závěrečným kolem jsou najednou s desátým Litvínovem bodově srovnáni. A shodou okolností právě páteční vzájemný souboj obou celků rozhodne, který z nich proskočí do vyřazovacích bojů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávističtí trenéři Ondřej Weissmann (vlevo) a Vladimír Růžička udílí pokyny hráčům v duelu s Karlovými Vary.

Článek

„Když jsem viděl, jak se nám poslední zápasy „daří", tak jsem si myslel, že bude hodně těžké dostat se zpátky do hry o play off," přiznával na rovinu slávistický kouč Vladimír Růžička po výhře nad Karlovými Vary. Samozřejmě že kormě zlepšených výkonů jeho svěřenců mu vydatně pomohl i Litvínov, který nejprve překvapivě doma podlehl Kladnu, aby pak vyšel bodově naprázdno i ve Vítkovicích.

„Opravdu jsme nebyli v jednoduché situaci, o to víc jsem ale rád, že se nám nakonec ztrátu povedlo smazat. Ale rozhodně nejsme v euforii, protože víme, jak obrovsky těžký zápas nás v pátek čeká. Bude to zápas sezóny," přiznává Růžička před bitvou s Litvínovem. Tedy klubem, ve kterém hokejově vyrostl a nakoukl v něm i do nejvyšší, tehdy ještě československé nejvyšší soutěže.

„Do posledního zápasu jsme doufali, že play off ještě není ztracené. Šance pořád byla a je. Doufat se nikdy nesmí přestat a je vidět, že se to vyplácí. Když nám teče do bot, umíme zahrát a porazíme třeba i Spartu," říkal útočník Jiří Doležal po deklasování Karlových Varů 9:3, k němuž přispěl hattrickem a dvěma asistencemi.

Že rozhodne vzájemný duel? Co víc si přát, těší Doležala

„Dá se říct, že to byl můj nejlepší zápas v kariéře, nikdy předtím jsem tolik bodů v jednom zápase neudělal," pokračoval Doležal, který se radoval z prvního hattricku v seniorské kariéře. A pochvaloval si spolupráci s parťáky z útočné formace Stránským a Klhůfkem, který rovněž zaznamenal hattrick a ještě o jednu asistenci navíc.

„Sedlo nám to, napadalo nám tam úplně všechno. Když se takhle daří, úplně všechno z vás spadne. Jste uvolněnější a najednou i kombinace vycházejí snáz," říkal Doležal a už vyhlížel páteční bitvu s Chemiky. „Musíme do ní vstoupit úplně stejně jako proti Spartě a Varům. Když se začátek podaří, mohlo by to být dobré a mohli bychom vyhrát. Určitě nehrozí, že bychom byli po této jasné výhře v euforii. Už jsme dost chytří hráči na to, abychom tohle vypustili z hlavy. Víme, o co hrajeme."

A Doležal kvituje, že o posledním účastníkovi play off rozhodne právě vzájemný zápas v posledním kole. „Je fair rozdat si to takhle. Stává se to málokdy, ale co víc si přát? Lepší než koukat na to, jak někdo hraje někde jinde."

Reklama