Hlavní obsah

Kometa po debaklu už Třinec radši nechce. Jinak soupeře pro play off neřeší

Čestmír FolkSport.czPrávo

Hrozně moc toužili napravit desetigólový debakl v Třinci, avšak povedlo se jim to jen částečně. Hokejisté Komety promrhali v zápase předposledního kola základní části extraligy s Kladnem třígólové vedení, ale nakonec urvali díky trefě obránce Michala Kempného v poslední minutě prodloužení aspoň dva body.

Foto: Aleš Krecl

Brněnský útočník Jan Káňa (vlevo) se raduje z gólu proti Vítkovicím (ilustrační foto).

Článek

„Jsem hrozně rád, že puk proklouzl po mé střele brankáři Cikánkovi mezi betony. Bylo to ovšem pro nás smolné utkání. Měli jsme spoustu šancí a mohli jsme ho v klidu dohrát. Bohužel to nevyšlo, kýžené tři bodíky jsme nezískali. Určitě to ovšem nebylo tím, že by na nás ležela po Třinci nějaká psychická deka. Tohle byl nový zápas, s nedělí neměl žádnou souvislost," dušoval se Kempný.

S cílem zvítězit prý pocestují Brňané i v pátek do Karlových Varů. „Až potom budeme vědět, kdo na nás ve čtvrtfinále play off vyjde. Dopředu to neřeším," odmítl spekulovat o soupeři pro vyřazovací boje.

Ve stejném duchu hovořil i brněnský asistent Martin Pešout. „Snad jen Třinec bychom si po poslední zkušenosti asi nepřáli. Jinak nekalkulujeme, proti komu nastoupíme. Samozřejmě bychom rádi začínali doma, ale to by musel Zlín v pátek v Liberci zaváhat," uvědomoval si, že naděje na čtvrtou příčku už není velká.

Po duelu s Kladnem pochválil svoje mužstvo jen za první polovinu střetnutí. „V ní jsme jasně dominovali. Pak jsme však dvakrát přestřelili prázdnou bránu a místo jasného průběhu bylo z utkání drama. Ještěže jsme vyhrocený závěr zvládli," oddechl si Pešout, jemuž ovšem trochu kalilo radost zraněné koleno brankáře Čiliaka, jehož musel v závěru vystřídat zkušený Trvaj.

„Podle prvních odhadů lékařů to nevypadá úplně nejlíp. Můžeme si gratulovat, že nemusíme hrát předkolo play off. Do čtvrtfinále vstoupíme až za dva týdny a do té doby se snad dá Marek dohromady," doufá Pešout.

Reklama

Související témata: