Hlavní obsah

Změna! Souboj o play off mezi Slavií a Litvínovem se odehraje v pátek od 19 hodin

Praha

Regulérnost extraligy není ohrožena, a proto s ohledem na zájmy diváků dochází v pořadí už ke druhé změně v pátečním programu 52. kola nejvyšší hokejové soutěže. Duel Slavie s Litvínovem, tedy přímý souboj o účast v předkole play off, se bude hrát v pátek až od 19 hodin v přímém přenosu ČT Sport.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Litvínovský Jiří Šlégr (vlevo) a Tomáš Micka ze Slavie.

Článek

Na změně začátku utkání z původních 18:20 se dohodli zástupci obou klubů s Českým svazem ledního hokeje, Českou televizí a BPA, marketingovým partnerem Tipsport extraligy. Informovali o tom v tiskové zprávě.

Jde už o druhou výjimku, jinak jsou stanoveny začátky všech utkání posledních dvou kol na stejný den i čas. Duel 52. kola mezi Spartou a Pardubicemi se ale hraje už ve čtvrtek od 18:30, protože o den později nastoupí v Tipsport Areně k zápasu prvního kola Gagarinova poháru KHL Lev Praha se Záhřebem.

Podle tiskové zprávy ředitel extraligy Josef Řezníček v případě duelu Slavie s Litvínovem se změnou souhlasil, neboť nemůže dojít k narušení regulérnosti soutěže, a s ohledem na zájmy televizních diváků, kteří by kvůli kolizi se zahajovacím ceremoniálem zimních paralympijských her přišli o podstatnou část utkání.

Na duel, jehož vítěz postoupí do bojů o titul, se mohou vydat fanoušci za vstupné už od 50 korun. "Přáli bychom si, aby nám fanoušci pomohli vytvořit na tento mimořádně důležitý zápas skvělou atmosféru. Proto jsme se rozhodli otevřít IV. patro a nabídnout fanouškům do těchto sektorů mimořádné vstupné," uvedl předseda představenstva Slavie Richard Benýšek.

Reklama

Související témata: