Hlavní obsah

Kapitán Pospíšil v Plzni skončil, klub získal Aleše Padělka

Hokejový útočník David Pospíšil už nebude hrát v extraligové Plzni. Pětatřicetiletý hráč se prý nehodí do koncepce novému trenérovi Marku Sýkorovi. Čerstvou posilou Západočechů je útočník Aleš Padělek z Jihlavy. Plzeň přebrala od Dukly jeho smlouvu na nadcházející dva roky. Uvedly to oficiální stránky klubu.

Foto: http://hcplzen.esports.cz

David Pospíšil.

Článek

Pětadvacetiletý Padělek byl v uplynulém ročníku nejproduktivnějším hráčem sestupující Jihlavy. V 51 zápasech si připsal 23 bodů za deset branek a 13 asistencí. Celkem odehrál v nejvyšší soutěži za Jihlavu a Vítkovice 246 duelů a na kontě má 69 bodů za 26 gólů a 43 přihrávek.

Pospíšil byl v uplynulém ročníku třetím nejproduktivnějším hráčem Plzně, kterou vedl jako kapitán. V 50 zápasech nasbíral 28 bodů za 14 branek a stejný počet asistencí. "Důvodem hráčova odchodu není v žádném případě vyhazov, nýbrž fakt, že trenérům nezapadá do koncepce. Je zde snaha vybudovat nový tým postavený na jiných hráčích," citovaly oficiální internetové stránky klubu ředitele Plzně Tomáše Krále.

Pospíšil odehrál za šestnáct sezón v domácí nejvyšší soutěži, v níž oblékl také dresy Pardubic a Vítkovic, 716 zápasů a připsal si 446 bodů za 195 branek a 251 asistencí. Kádr Plzně po uplynulé sezoně, v níž tým nedokázal proniknout do play off, opustili i brankáři Rudolf Pejchar, Tomáš Duba, obránci Jan Výtisk, Jason Marshall, Libor Procházka a útočníci Jaroslav Kudrna a Radek Duda.

Největší posilou klubu se stal gólman Roman Málek. Přišli i útočníci Marek Vorel, Peter Kocák a obránce Martin Štěpánek. Z hostování se vrátili útočníci Josef Straka, František Mrázek, Petr Havelka, Adam Šaffer a bek Jiří Dobrovolný.

V kádru Lasselsbergeru jsou nově Zbyněk Neckář, Tomáš Jelínek mladší a Petr Kica, kteří působili v prvoligovém Písku. Tato trojice má minimální zkušenosti v extralize. Mladší bratr slavnějšího Stanislava Neckáře, šestadvacetiletý Zbyněk, odehrál devět utkání za České Budějovice a vstřelil jednu branku. Třiadvacetiletý Tomáš Jelínek, syn slavného otce, má na kontě jediný zápas za Slavii. Devatenáctiletý Kica nikdy nejvyšší soutěž neokusil.

Reklama

Související témata: