Hlavní obsah

Sprostá lež, to ať si říká po deseti pivech, zuří v Litvínově nad slovy redaktora ČT, že nechtějí postup

Praha

Má to být vyhecovaná bitva o všechno, jejíž vítěz si zajistí postup do předkola play off. Místo toho teď internetem kolují zvěsti, že se souboj hokejistů Slavie s Litvínovem změní v nechutnou frašku. Postaral se o ně redaktor České televize Ondřej Zamazal, který na svém facebookovém profilu napsal, že Chemikům se z finančních důvodů do vyřazovací části ani nechce... Vedení severočeského klubu považuje toto tvrzení za sprostou lež a po Zamazalovi požaduje veřejnou omluvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní hokejisté Litvínova - ilustrační foto.

Článek

Zamazal své tvrzení opíral o nejmenovaný zdroj, kterému však „dost věří". Status sice následně z facebooku smazal, fanoušci jej však ještě předtím stačili zaregistrovat a nyní jej probírají na diskuzních fórech.

„Je to absolutně směšné vyjádření, holý nesmysl a sprostá lež. Vůbec jsem si nedovedl představit, že by se reportér veřejnoprávní televize mohl snížit k takovémuto vyjádření. Je to očernění klubu na veřejnosti nevídaným způsobem," čílil se v rozhovoru pro Sport.cz litvínovský generální manažer Robert Kysela.

Za své hráče by dal ruku do ohně, že šlágr posledního kola základní části odehrají na sto procent. „Za svými hráči stoprocentně stojím a vím, že udělají všechno pro to, abychom do play off postoupili. Je to naprosto logické, protože jak klub, tak samotní hráči v tom mají své ekonomické výhody," říká Kysela s tím, že si samozřejmě uvědomuje, že v případě prohry může některým příznivcům vrtat v hlavě červíček, jestli Zamazalovo tvrzení nemohlo být podloženo fakty.

Litvínov požaduje veřejnou omluvu

„Pochopitelně i tohle hrozí. Doufám ale, že každý inteligentní fanoušek našeho klubu ví, že děláme všechno pro to, abychom se do play off dostali," tvrdí Kysela a po Zamazalovi bude požadovat veřejnou omluvu na klubových stránkách.

„Dokonce jsem ho vyzval k tomu, když je takový hrdina, že dává na facebook taková prohlášení, aby přišel do naší kabiny a vysvětlil to klukům, kterých se to bytostně dotýká. Ale bude to mít těžké, protože tohle je věc nevysvětlitelná a neomluvitelná. Něco podobného lze vykládat v hospodě po deseti pivech," zuřil Kysela.

„Ondru Zamazala považuju za hodně chytrého kluka a osobně si myslím, že dobře ví, že přestřelil, udělal hrubou profesní chybu a selhal," dodal litvínovský generální manažer.

Utkání Slavie s Litvínovem začíná v libeňské O2 areně v 19 hodin, přímý přenos vysílá ČT Sport. Na Sport.cz můžete duel sledovat v podrobné on-line reportáži.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice