Hlavní obsah

Nic pro nás nekončí, můžeme jít ještě dál, hlásí slávistický spasitel Kadlec

Praha

Rozjel se, nic nevymýšlel a litvínovskému gólmanovi Pavlu Francouzovi poslal puk přesně mezi betony. Slávistický kapitán Petr Kadlec uspěl v nájezdové loterii jako jediný ze šesti hráčů a v přímém souboji o předkolo zajistil sešívaným postup. „Nic ale pro nás nekončí, můžeme jít ještě dál,“ hlásí sedmatřicetiletý hokejový obránce před sérií s Pardubicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kapitán Petr Kadlec (vpravo) právě prostřelil v samostatných nájezdech litvínovského brankáře Pavla Francouze.

Článek
Fotogalerie

Věděl jste dopředu, co na gólmana Francouze zkusíte?

Měl jsem dvě až tři věci, které bych chtěl udělat. Nebyl jsem si úplně jistý, ale kouknul jsem, jak tam brankář stojí, tak jsem to zkusil mezi betony. Trošku jsem si říkal, že když mu to tam nečekaně hodím, může mu to prolítnout.

V 50. kole jste v prodloužení rozhodl samostatným únikem derby se Spartou. Myslíte, že i proto vás trenér Růžička vybral na nájezd proti Litvínovu?

Nám hlavně chyběli kluci, jako jsou Jarda Bednář, malej Růža nebo Dávid Skokan, kteří nájezdy normálně jezdili. Poslední dobou se nám nájezdy navíc moc nedařily, tak to Růža změnil a zaplaťpánbůh se to povedlo.

Třeba odteď budete nájezdovým specialistou...

To asi ne, já už bych tam za chvíli ani nedojel.

Zdálo se, že rozhodnout chcete už v prodloužení, že nájezdy moc nechcete. Bylo tomu tak?

Je to pravda, právě kvůli tomu, že nám moc nejdou. Zároveň nám přišlo, jako kdyby Litvínovu docházely ke konci síly, jako by nám to víc jezdilo.

Měl jste pak během nájezdů velké nervy?

Abych řekl pravdu, tak ani ne. Ani před zápasem jsem nervy neměl. Asi opadly předchozími zápasy, kdy jsme porazili Spartu. Před ní jsme si říkali: ´Jéžišmarja, čeká nás play out a podobně´. A najednou jsme zase žili, po Varech ještě víc a cítili jsme hned větší sebevědomí. Moc nám pomohlo psychicky, že jsme porazili Spartu, protože jsme věděli, že už můžeme porazit kohokoliv.

Teď vás v play off poprvé od mistrovské sezóny 2002/03 čekají Pardubice. Co na soupeře pro předkolo říkáte?

Je to takový tradiční soupeř, takže to bude vyhecované a bude to mít náboj. I proto, že sem k nám do haly přijede hodně fanoušků z Pardubic. Snad přijde zase hodně lidí jako proti Litvínovu, protože atmosféru hokeje nevytvářejí jen hráči, ale hlavně lidi. Když se hraje před tisícovkou, můžete hrát pěkný hokej, ale nikdy to nebude tak vypadat.

Můžete jít do série uvolněnější a bez tlaku, když jste se dokázali vyhnout bojům ve skupině o udržení?

Nechci říkat, že nemáme co ztratit, protože máme. Abychom si nemysleli, že když jsme se vyhnuli play out, tím to skončilo. Nic pro nás nekončí. Postoupili jsme dál a můžeme jít ještě dál. Začínáme nanovo.

Reklama