Hlavní obsah

Vítkovice a Pardubice udělaly první krok do čtvrtfinále

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic a Pardubic zvítězili v úvodních zápasech předkola play off extraligy a udělali první krok k postupu do čtvrtfinále. Vítkovice zvítězily před vlastním publikem nad Libercem 2:0 a Pardubice taktéž v domácí hale zdolaly Slavii 3:0. Druhé zápasy sérií se hrají v úterý.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Když v sezóně přijeli Bílí Tygři do Ostravy, jednalo se vždy o brankové hody. Ve dvou zápasech totiž padlo 23 gólu. A už od začátku zápasu vše nasvědčovalo tomu, že i tentokrát budou střelci úspěšní. Neuběhly ani tři minuty a Kolouch prostrčil puk na Němce, který střelou na zadní tyčku překonal libereckého brankáře Lašáka.

Liberečtí naskakovali do předkola se sérií sedmi vítězných zápasů v řadě. Na ostravském ledě se ale prosadit nedokázali, pojišťující gól navíc ve hře bez brankáře přidal Húževka. I čtvrtý vzájemný zápas ve vyřazovacích bojích tak vyhrály Vítkovice. Před pěti lety totiž, taktéž v předkole, zvítězily Vítkovice 3:0 na zápasy. Druhý zápas série se hraje v úterý opět v Ostravě.

Pardubice hrají se Slavií

Do sestavy Slavie, která se do předkola probojovala až na poslední možnou chvíli, se vrátili uzdravení útočníci Růžička se Skokanem. V sestavě naopak znovu scházel Bednář, největší ofenzivní postava Pražanů.

Skóre zápasu otevřel Tybor, který za záda Svobody dorazil střelu Noska. Další zásah se domácím Východočechům podařil pouhých 14 vteřin před koncem úvodní třetiny. Zohorna poslal pas na Sýkoru, který nadvakrát propasíroval puk za slávistického brankáře. Třetí branku přidal znovu Tybor, který využil pohotové přihrávky Koláře.

Pardubický brankář Hudáček nepřipustil zdramatizování zápasu, za svá záda nepustil ani jednu střelu. Východočeši se ujali vedení v sérii, druhý vzájemný zápas se odehraje v úterý opět v Pardubicích.

Předkolo play off hokejové extraligy, 1. zápasy:
Vítkovice - Liberec 2:0
Branky: 3. Němec, 60. Húževka.
Pardubice - Slavia 3:0
Branky: 6. Tybor, 20. Sýkora, 31. Tybor.

Reklama