Hlavní obsah

Neprůstřelný Hudáček zdeptal Slavii

Pardubice

Nadšení z pátečního postupu do předkola play off slávistům moc dlouho nevydrželo. Hokejisté Pardubic vynulovali v prvním zápase série Růžičkův soubor 3:0. Z celku vítězů vyčnívali dva Slováci - suverénní brankář Julius Hudáček a dvougólový střelec Radoslav Tybor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Július Hudáček v akci.

Článek

„V olympijské pauze jsem chtěl nabrat síly, jenže onemocněl jsem a forma nebyla úplně dobrá. Teď ale krásně všechno vyšlo, celé mužstvo se zlepšilo," líčil Hudáček. „Kdybychom ale v první třetině proměnili šance, kterých nebylo málo, mohlo to vypadat úplně jinak," litoval slávistický asistent Ondřej Weissmann.

Před utkáním se hodně vzpomínalo na rok 2003, kdy se oba soupeři utkali v play off naposledy. Slavia tehdy po sedmizápasovém finále získala titul, když v pardubické brance stál její současný gólman Adam Svoboda. „Už je to jedenáct let, to je hrůza... Od té doby se hokej změnil, ale pokud to odmakáme naplno, budeme Pardubicím rovnocenným soupeřem. Nemyslím, že nás jen tak přejedou. Bude to boj," plánoval Svoboda.

Kolářova tyčka pro něj byla varováním, Tybor už ale z dorážky mířil přesně. Zlomovým momentem byl druhý gól Petra Sýkory, který navýšil skóre 14 vteřin před koncem první třetiny. „Zohorna zatáhl puk pěkně před bránu a já se do toho trochu opřel," tvrdil střelec, který už tradičně nad pardubickým výkonem moc nejásal. „Začali jsme fakt špatně, až od 10. minuty se to trochu obrátilo," řekl Sýkora.

Pardubice v polovině zápasu zvýšily na třígólový rozdíl, přestaly se hnát dopředu a nechaly několikrát vyniknout Hudáčka. Neuspěl proti němu Krenželok, účinkem se minul i nájezd Tomici a Slavia neskórovala ani v krátké přesilovce 5 na 3. „V úterý to ale stoprocentně bude vypadat jinak," vyhlásil Svoboda.

Hostům by měl pomoci návrat Jaroslava Bednáře. „Je to jejich top hráč. Když bude v sestavě, bude si Slavia určitě víc věřit," myslí si Hudáček. „Pro Jardu jsou takové zápasy jako dělané, umí je rozhodnout," věří ve srovnání série Svoboda.

Reklama