Hlavní obsah

HOKEJ: Vítkovice postupují, Nedvěd končí. Pardubice se ujaly vedení v sérii se Slavií

Praha
Aktualizováno

Vítkovičtí se mohou těšit na čtvrtfinále play off hokejové extraligy, vyhráli 6:2 ve třetím zápase předkola na ledě libereckých Bílých Tygrů a jdou dále. Uzavírá se tak zároveň i kariéra hvězdy Severočechů - Petra Nedvěda. Na Ostravany čeká Sparta, nebo Třinec. Pardubice vyhrály 4:2 na Slavii a v sérii vedou 2:1, čtvrtý zápas je na programu v pátek opět v Praze. Ne však v 17.30 h, jak se původně plánovalo, ale až v 18.20.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch (vlevo) a Lukáš Radil z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice se připojily k půltuctu již známých účastníků čtvrtfinále. Pod Ještědem proměnily první postupový mečbol. V první třetině vedly už 2:0, Severočeši ovšem ukázali, že nejsou tak úplně bezzubí. Stačili srovnat, ale srazila je blesková odpověď hostů. A ve třetí třetině už bylo vše jasné.

Zvýšenou motivaci měl kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd, který končí svou aktivní kariéru a doufal, že duel pro něj nebude tím posledním v extralize. Marně. Vítkovice byly v základní části nejlepším mužstvem ve venkovních zápasech, když jich z šestadvaceti vyhrály šestnáct. A v Liberci tuto statistiku potvrdily.

Severočeši se s Ostravany potkali ve vyřazovacích bojích podruhé, výhry se ale ještě nedočkali, neboť v roce 2009 vypadli rovněž v předkole 0:3 na zápasy.

Červenobílým domácí led tentokrát nepomohl

Minulé tři vzájemné duely Pardubic se Slavií v libeňské O2 aréně nenašly po základní hrací době vítěze, v následném prodloužení či samostatných nájezdech vždy uspěli sešívaní. Tentokrát bylo vše jinak, končilo se už po šedesáti minutách a slávisté výhodu domácího prostředí nevyužili. Ale mají ještě šanci v pátek vrátit sérii do Pardubic k případnému pátému zápasu.

Červenobílí přitom dokázali v první třetině bleskově odpovědět na vedoucí gól Východočechů, ale v závěru úvodní části znovu inkasovali. Když Kadlec z přesilovky skóroval ve třetí třetině, znamenalo to už jen snížení na rozdíl branky a vykřesání naděje, která ovšem při hře bez brankáře vzala za své.

Předkolo play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Slavia Praha - Pardubice 2:4
Branky: 17. Doležal, 54. Kadlec - 17. Benák, 20. Sýkora, 38. Ďaloga, 60. Semorád. Stav série: 1:2
Liberec - Vítkovice 2:6
Branky: 13. Víšek, 38. Výtisk - 3. a 60. Vandas, 11. Šedivý, 39. Huna, 43. Burger, 56. Stehlík. Konečný stav série: 0:3.

Reklama