Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 2:4Stav série 1:2Pardubice vyhrály na Slavii a jsou krok od postupu do čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Benák 0 : 1
17. Doležal 1 : 1
20. P. Sýkora 1 : 2
38. Ďaloga 1 : 3
54. Kadlec 2 : 3
60. Semorád 2 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Výhoda už je opět na jejich straně. Hokejisté Pardubic se oklepali z prohry ve druhém zápase předkola a v tom třetím triumfovali na ledě Slavie 4:2. Na tři branky vítězů přihrával Tomáš Zohorna. Už v pátek si Východočeši mohou v Praze zajistit postup do čtvrtfinále, kde by narazili na Třinec.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Jaroslav Bednář ze Slavie a Lukáš Radil z Pardubic.

Článek

Bez svého nejproduktivnějšího hráče předkola Radoslava Tybora, který v předchozích dvou zápasech série nasázel pokaždé dvě branky, se museli v O2 aréně obejít hokejisté Pardubic. I přesto to byli právě hosté, kteří byli v úvodu duelu nebezpečnější.

V páté minutě se ocitl zcela sám před Furchem Radil, trefil ale jen připravenou lapačku slávistického gólmana. V sedmnácté minutě podnikli Východočeši přečíslení tří na dva, Zohorna posunul kotouč do tandemu Benákovi, který zamířil přesně k pravé tyči a otevřel skóre.

Jenže radost vydržela Pardubicím pouhých čtyřicet pět vteřin. To se totiž odraženého kotouče zmocnil Jiří Doležal a srovnal. Přesto nakonec odcházela do kabin nespokojenější Slavia, neboť jedenáct vteřin před první sirénou ujel Sýkora a nechytatelnou dělovkou pod horní tyčku vrátil hostům vedení.

Kadlec dal Slavii naději

To mohlo v polovině zápasu ještě narůst, když v krátce po sobě usedli na trestnou lavici Růžička s Jelínkem a Pardubičtí měli minutu a 51 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Furcha v ní ostřelovali ze všech pozic, zejména střela Noska po gólu volala, Pražané ale s vypětím všech sil odolali.

To už se jim ale nepovedlo necelé tři minuty před koncem prostřední třetiny. Zohorna vybojoval na Furchovi, jenž se dostal mimo brankoviště, puk, posunul ho k Ďalogovi a ten už neměl problém trefit odkrytou klec.

Na přelomu třetin pohrdly Pardubice dlouhou početní výhodou čtyř proti třem a sešívaní ucítili šanci. Jenže naráželi na připraveného Hudáčka, jenž postupně zlikvidoval příležitosti Krenželoka, Žejdla i Klhůfka. V 54. minutě ale při přesilovce domácích nestačil na Kadlecovu střelu po ledě od modré a bylo zaděláno na drama.

V čase 58:26 putoval na trestnou lavici Zohorna, Slavia následně odvolala na střídačku Furcha a zkusila hru v šesti proti čtyřem. Jenže vyrovnání se nedočkala, na konečných 4:2 pro hosty pečetil trefou do prázdné Semorád.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. J. Doležal (V. Růžička ml., Kolařík), 54. Kadlec (Knot, P. Jelínek) - 17. Benák (T. Zohorna), 20. P. Sýkora (T. Zohorna, Benák), 38. Ďaloga (T. Zohorna, P. Sýkora), 60. Semorád. Rozhodčí: Minář, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6651.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Valach, Kolařík, Šenkeřík, Holub, od 21. navíc Knot - Krenželok, Langhammer, Sklenář - Bednář, P. Jelínek, T. Doležal - Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal - Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Mozer - Kolář, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
STAV SÉRIE: 1:2.

Reklama