Hlavní obsah

Nikoho nebaví takhle rychle končit, posteskl si liberecký bek Gřegořek

Liberec

Patřil k nejzkušenějším hokejistům libereckých Bílých Tygrů, ale ani bek Petr Gřegořek nezabránil vyřazení severočeského celku v předkole od Vítkovic. Extraligová sezóna pro něj i jeho spoluhráče skončila už v první polovině března. „Je to nesmírně brzy a nikoho nebaví takhle rychle opustit led, když pravé play off teprve začíná a má být vrcholem,“ posteskl si protřelý obránce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Valský z Liberce (vlevo) bojuje o puk s Janem Štenclem z Vítkovic.

Článek

Během kariéry tak poznal blyštivou i odvrácenou tvář hokeje. „Zažil jsem sezónu, kdy jsem hrál až skoro do konce května," připomněl Gřegořek jaro 2010, v němž se stal v dresu české reprezentace v Německu mistrem světa. „A letos je to s těmi termíny obráceně a mám už dovolenou," popsal realitu.

V čem vidí příčiny, že Liberečtí se v extralize dál nedostali? „Do týmu jsem přišel v rozehrané soutěži ze Sparty, když Bílí Tygři byli jedenáctí v tabulce. A dlouho to vypadalo, že se nevejdeme ani do desítky pro předkolo a budeme hrát play out. Nakonec jsme zabrali a série sedmi vítězství nás posunula na devátou příčku. Ale to vzepětí nám mohlo paradoxně ublížit. Dva až tři zápasy po jistotě předkola jsme odehráli až s příliš velkým klidem a bohužel jsme předchozí totální nasazení nepřenesli do soubojů s Vítkovicemi," rozebíral Gřegořek.

Navzdory vyřazení ocenil výkony brankáře Jána Lašáka. „Věřil jsem, že jeho formu, jakou prokazoval hned po svém příchodu z Trenčína, proměníme v týmový úspěch. Chytal spolehlivě a dělal, co mohl. V předkole jsme mu ale moc nepomohli. A nechali jsme ho vykoupat," uznal liberecký bek bez vytáček.

Nyní Gřegořka čekají volné týdny. „V Liberci trvale nebydlím, ale jsem doma na jihu Čech, konkrétně v Milevsku. Po návratu domů se stavím i za dětmi v Českých Budějovicích. Pojedu i za rodiči na Moravu. Takže o nejbližší program je postaráno," prozradil obránce, který má smlouvu se severočeským klubem i na příští sezónu. „Proto počítám s tím, že budu v Liberci," nastínil záměry Gřegořek.

Bílí Tygři by měli v nastávajícím ročníku startovat i v evropské pohárové soutěži. „Slyšel jsem o tom, ale takhle daleko ještě nehledím. Jak jsem říkal, zatím převládá v hlavě zklamání, a o hokeji začnu znovu podrobněji přemýšlet až tak za dva měsíce, dřív ne," dodal liberecký zadák.

Reklama