Hlavní obsah

Růžička: Hokej není o tom, kdo hraje dobře, ale o tom, kdo zvítězí

Praha

Tahanice o poslední místenku do čtvrtfinále extraligového play off nekončí, Slavia si na vlastním ledě vynutila rozhodující pátý zápas série v neděli večer v Pardubicích. Na střely sice Pražané prohráli 14:41, ale jediný gól padl z hole domácího útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička gestikuluje během utkání předkola s Pardubicemi.

Článek

Postaral se o něj v čase 53:36 min Marek Tomica, který minule kvůli viróze nehrál. „Trochu jsem se bál, jak mi budou jezdit nohy, když jsem tři dny netrénoval, ale docela si to sedlo," vykládal. „Gól byl trochu se štěstím, ale platí. Jen jsem plácnul do puku a přes pardubickou hůl šel do sítě," líčil Tomica.

Slávisté, kteří postrádali zraněného kapitána Kadlece, dali vůbec poprvé v sérii vedoucí gól. A to stačilo. „Rozhodla malá chybka, pro nás je výsledek hodně krutý," litoval asistent trenéra hostů Miloš Říha mladší. „Nechtěli jsme radši hru moc otvírat, spíš si počkat. Zase se ale ukázalo, že hokej v play off není o tom, kdo hraje dobře, ale o tom, kdo zvítězí," měl jasno slávistický kouč Vladimír Růžička.

Za hrdinu byl brankář Dominik Furch, jenž odolal pardubické palbě. „Práce bylo opravdu hodně. Nejvíc to asi hořelo, když Sýkora pálil z jedničky, taky Nosek dost zlobil. Pardubice měly občas tlak a někomu by se mohl zdát náš hokej pasivní. Určitě nebyl hezký, ale účelný," usmíval se gólman, jenž udržel první čisté konto v sérii.

Nejvíc Furcha zaměstnával kanonýr play off Radoslav Tybor, vyslal na něj celkem deset střel. „Škoda, že se nic neujalo. Měli jsme jasně víc ze hry a spoustu možností, Slavia pak ale z jediné pološance rozhodla," mrzelo střelce už čtyř branek, že další nepřidal. „Jsem na lécích, proto jsem minulý duel vynechal, teď jsem chtěl pomoci sérii ukončit už Praze."

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec