Hlavní obsah

Tohle je pro nás docela kruté, kousaly Pardubice první ztracený mečbol

Postup do čtvrtfinále měli na dosah. Slavii, která visela nad propastí, hokejisté Pardubic ve čtvrtém duelu předkola jednoznačně přehrávali, o čemž svědčí střelecká převaha 41:14, jenže na gólmana Dominika Furcha prostě nevyzráli. A tak Pražanům stačil Tomicův gól necelých sedm minut před koncem k tomu, že posledního čtvrtfinalistu určí až nedělní rozhodující zápas na východě Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Dominik Furch likviduje šanci pardubického Radoslava Tybora.

Článek
Fotogalerie

„Výsledek je pro nás docela krutý, měli jsme na to sérii ukončit už v Praze. Po celých šedesát minut jsme podávali velmi dobrý výkon, měli jsme spoustu příležitostí. Jenže bez vstřeleného gólu se vyhrát nedá, a tak rozhodla jedna chyba v obranném pásmu," mrzelo pardubického asistenta trenéra Miloše Říhu.

„Slavia je defenzivní tým a věděli jsme, že do nás nebude bušit, naopak se bude snažit vyhrát na jeden gól. A to se jí taky podařilo. Navíc z takové pološance," kroutil hlavou útočník Radoslav Tybor, nejpilnější střelec zápasu, který Furcha zaměstnal hned desetkrát. Jenže s nulovou úspěšností.

„Pořád jsem věřil, že ve třetí třetině už mi tam konečně něco spadne, ale bohužel," doplňoval slovenský forvard, který kvůli nemoci vynechal čtvrteční třetí zápas série a v pátek do utkání nastoupil pod prášky.

Zapracovat musí na přesilovkách

„Určitě není nic příjemného, že jsme z takové převahy a tolika příležitostí nebyli schopní dát jediný gól. O to víc to mrzí," přidával se útočník Petr Sýkora, který však věří, že v klíčovém nedělním souboji bude všechno jinak. „Tak to v hokeji chodí, že vám tam v jednom zápase nic nespadne. Neznamená to, že se to nepovede ani příště."

K tomu ale budou muset Východočeši zapracovat na přesilových hrách. Vždyť v sérii ze čtyřiadvaceti využili jen jedinou. „Vůbec nejsou naší zbraní. Musíme je v neděli vylepšit," pokyvuje Tybor, ale obratem dodává. „Jinak však není co měnit, jen prostě musíme začít dávat góly. A víc se tlačit do brány, být po gólech hladovější a agresivnější."

Reklama