Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 1:3Litvínov si po výhře v Chomutově zajistil 11. místo v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Majdan 0 : 1
37. Lojek 1 : 1
43. Piroš 1 : 2
48. Majdan 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 3. kole skupiny o umístění v extralize na ledě posledního Chomutova 3:1 a zajistili si konečné 11. místo. Dvanácté Karlovy Vary doma podlehly Kladnu 2:4 a tři zápasy před koncem ztrácejí na Litvínov dvanáct bodů. Za Litvínov se trefil dvakrát slovenský útočník Juraj Majdan.

Článek

V Chomutově se na první gól čekalo až do 36. minuty. Piroš vyhrál vhazování, nahrál mezi kruhy Majdanovi, který prostřelil Růžičku. Vyrovnáno bylo již za 27 sekund. Lojek napřáhl před modrou a nedal Francouzovi šanci.

Po necelých třech minutách třetí třetiny šel Litvínov opět do vedení.Za chomutovskou brankou se k puku Piroš a nikým neatakován ze dvou metrů prostřelil Růžičku. Další gól Litvínova přidal Majdan a opět to bylo z pozice mezi kruhy. Dostal přihrávku od Pavlíka a z první dostal puk do branky.

Necelých sedm minut před koncem se dostal do samostatného úniku Hruška, ale jeho blafák Francouz zlikvidoval. Ke snížení nevedla ani 52 sekund trvající power play a hra šest na čtyři při vyloučení litvínovského Guly.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Lojek - 36. Majdan (Piroš), 43. Piroš, 48. Majdan (Pavlík, Stříteský). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 2815.
Chomutov: Martin Růžička - Pulpán, Malec, M. Jass, J. Stehlík, Bartejs, Krstev, Lojek - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, J. Straka, Kubinčák - Balej, Račuk, Šagát - Sikora, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Pavlík, Posmyk, Chaloupka - Jánský, J. Černý, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama