Hlavní obsah

Tajfun Tybor ukončil Slavii sezónu, Růžička se může vrhnout na reprezentaci

Pardubice

V 7. minutě prohrávaly o dva góly, do třetí třetiny šly ještě se ztrátou, přesto hokejové Pardubice slaví postup do čtvrtfinále proti Třinci a Slavii končí sezóna. Přestřelku pátého zápasu předkola zlomily dva góly slovenského ostrostřelce Radoslava Tybora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radoslav Tybor (vlevo) oslavuje šestý gól domácícho týmu v souboji se Slavií.

Článek

„Před třetí třetinou byl v kabině neskutečný klid. Řekli jsme si, že nebudeme bláznit, tu poslední třetinu vyhrajeme a postoupíme," tvrdil útočník, který dal po dvou gólech ve všech třech pardubických zápasech série.

Pro slávistického kouče Vladimíra Růžičku byl nedělní duel posledním na slávistické lavičce. Od pondělka už se chce naplno věnovat tvorbě reprezentačního mužstva pro mistrovství světa v Bělorusku. „Něco končí, něco začíná. Zápas jsme skvěle rozehráli, bohužel už jsme byli hodně pomlácení. Řada hráčů základní sestavy chyběla. Nejvíc kapitán Kadlec, který měl rozpáraný loket a s tím fakt hrát nešlo," povzdechl si Růžička.

Start utkání ho ale potěšil. Slavia šla do vedení po 11 vteřinách, kdy se puk odrazil mezi kruhy k Jaroslavu Bednářovi, pro nějž byla rána k tyči rutinou. Domácí zoufalství se prohloubilo, když Skokan objel branku a dostal do ní puk u opačné tyče. Kočího rána od modré však Pardubice vysvobodila z deprese, kterou v euforii proměnilo Semorádovo vyrovnání.

Risk Pardubicím vyšel

Stav se rychle měnil, slávisté byli před druhou pauzou zase o krok vpřed. Bednář totiž mazáckým pasem připravil pro Whartona gól na 3:4. „Moc jsme chtěli dopředu, oni tam vletěli, dali gól a posadili nás na prdel," vztekal se Jan Kolář.

Předsevzetí neinkasovat pražskému týmu v závěrečné části vydrželo jen pár chvil. Pardubice vsadily všechno na jednu kartu a risk jim nebývale vyšel. „Něco jsme si řekli, ale bohužel jsme udělali chyby," tvrdil Růžička.

Ve 44. minutě už totiž domácí vedli o dva góly. Slávisté nechali před brankou úplně volného P. Sýkoru, a pak svůj gólový účet v play off rozšířil dvěma zásahy Tybor. „Pardubice na nás vlítly a popravily nás," uznal Bednář. „Nic jsme ale soupeři nedali zadarmo, musel si to hodně vybojovat," usoudil Růžička, pro kterého teď začíná nová reprezentační kapitola.

Pardubice si mezitím vychutnávaly ovace. „Štěstí, které jsme měli, se klidně mohlo přiklonit na stranu Slavie," oddechl si kouč Zdeněk Venera, který už v úterý bude zase na lavičce při startu čtvrtfinálové série s Třincem. „Věřím, že je hodně potrápíme," zadoufal pardubický trenér.

Reklama

Související témata: