Hlavní obsah

Střelec Tybor versus produktivní Třinec. Čeká se hromada gólů

Pardubice

Mohl by to být ofenzívní hodokvas. Když hokejisté Třince hráli v Pardubicích v předposledním kole základní části, padlo 12 gólů. Ve čtvrtfinále play off poměří síly produktivní útok Ocelářů s nejlepším střelcem předkola Radoslavem Tyborem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radoslav Tybor (vlevo) oslavuje šestý gól domácícho týmu v souboji se Slavií.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Slovák byl proti Slavii klíčovým mužem Pardubic. Dal šest gólů, měl spoustu dalších střel, šancí. „Rado byl fakt k neudržení, můžu ho jen chválit," přikyvoval kouč Zdeněk Venera. „Diváci se mají na co těšit. Třinci ani nám vůbec nesedí nějaký defenzívní styl, může padat opravdu hodně gólů," domnívá se démon předkola Tybor.

Třinecká sestava letos nabízí zřejmě víc zvučných jmen. Za posledních deset kol základní části se podělila o 53 gólů. To je výstraha hlavně pro dalšího Slováka v pardubické sestavě – gólmana Hudáčka. I podle sázkových kurzů jsou Oceláři jasnými favority na postup mezi nejlepší čtyřku. V play off ale Pardubice nikdy nevyřadili. Špatné vzpomínky mají na čtvrtfinále 1997, semifinále 2003 i čtvrtfinále 2010. „Věřím, že jim to minimálně hodně zkomplikujeme," doufá i trenér Venera.

Co rozhodne? Rozehranost a euforie Pardubic, nebo snad jejich únava z náročné pětizápasové série proti Slavii? „Páté utkání nám zkomplikovalo situaci. Teoreticky se mohlo prodlužovat až do úterý... Máme jen jeden trénink a už se zase hraje," povzdechl si Venera, který točí sestavu na tři pětky. „Většina kluků toho má dost. Možná zapojíme další hráče."

Gólově napumpovaný Tybor je ovšem optimista. „Pardubice měly vždycky velké cíle, takže věříme, že v Třinci aspoň jeden zápas zvládneme a pak nás doma poženou diváci za vítězstvím," řekl slovenský tahoun. „Třinec dost dlouhou dobu stál, my jsme rozjetí. Zatím mi ani nevadí, že hraju pod léky. Určitě jsem neřekl poslední slovo," tvrdil nejproduktivnější hráč Pardubic.

Postoupí do semifinále Pardubice, nebo Třinec?
Pardubice
61,6 %
Třinec
38,4 %
Celkem hlasovalo 2103 čtenářů.

Reklama

Související témata: