Hlavní obsah

Ve Zlíně na sebe narazí obranné valy

Zlín/Hradec Králové

Příliš gólů se od této čtvrtfinálové série čekat nedá. Zlín i Hradec Králové sázejí především na obranu a v play off chtějí pečlivou defenzívu zvolit jako cestu k úspěchu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Hradce Pavel Kantor (vpravo) a Petr Čajánek ze Zlína.

Článek

„Hradec předvádí důslednou a organizovanou hru, takže jdeme trpělivě překonávat obranný val houževnatého soupeře," uvažuje zlínský trenér Rostislav Vlach. „Z obou stran očekávám velice poctivé bránění, sérii rozhodnou drobnosti," přikyvuje kouč Mountfieldu Peter Draisaitl.

Brankáři obou týmů mají minimální zkušenost s extraligovým play off. Hradecký Kantor v něm odchytal pouze 167 minut, zlínský Kašík dokonce ani jednu. „Na gólmany spoléhají oba celky a půjde o to, kdo lépe ustojí ten tlak," říká hradecký kapitán Jiří Šimánek.

Jeho zlínský protějšek Petr Čajánek cítí možná poslední šanci, jak se ještě porvat o mistrovský titul. „Výhodu domácího ledu na začátku série i v případném sedmém utkání vnímám jako povolený doping navíc a může sehrát důležitou roli," uvažuje osmatřicetiletý útočník, podle nějž si cestu dál proklestí, kdo bude mít větší víru i odhodlání.

Draisaitl: Postupová šance? Padesát na padesát

„Bude to asi hodně vyrovnané, šance vidím padesát na padesát," tuší Draisaitl, od jehož svěřenců se po letním přesunu z Budějovic do Hradce čtvrtfinálová účast ani nečekala. „Při stěhování z jihu možná měli hráči v hlavách i jiné věci, ale celá ta situace mužstvo semkla. Měli víc času být pohromadě, bojovali jeden za druhého a fungovalo jim to parádně," přemítá Čajánek.

Hradečtí vnímají sílu soupeře ve vyváženém týmu. „Zlín má v první lajně starší, obouchané hráče, pak jsou tam kluci, kteří ukazují veliký talent jako Holík, Okál, Honejsek, Zámorský. Na svůj věk mají dost zkušeností a umějí rozhodnout zápasy," přemýšlí Draisaitl.

Šimánek vidí jako klíčovou disciplinovanost: „Musíme hrát s chladnou hlavou, i když to někdy bude bolet," tuší centr.

Postoupí do extraligového semifinále Zlín, nebo Hradec Králové?
Zlín
69,2 %
Hradec Králové
30,8 %
Celkem hlasovalo 2364 čtenářů.

Reklama

Související témata: