Hlavní obsah

Jandače minulé nezdary netíží, sparťany inspirují antičtí válečníci

Praha

Hokejová Sparta dominovala základní části extraligy. Nastřílela nejvíc gólů, nejméně jich dostala, jenže úspěšnost sezóny určí teprve play off. Touha po titulu je v kabině Pražanů zřejmá, proti Vítkovicím se ale pokusí o vůbec první postup do semifinále od roku 2009.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

„Nemůžeme ani zlomkem žít z toho, že jsme byli v tabulce první a že se nám dařilo. Od úterý je nutné přepnout na jiný režim, bude to hodně o velké odpovědnosti každého hráče," říká trenér Josef Jandač, jenž na sparťanské střídačce zažil poslední dva čtvrtfinálové nezdary s Kometou a Třincem. „Tehdy ambice ale nebyly přece jen tak vysoké jako nyní," připouští.

Jandač tvrdí, že na něm ani na mužstvu tíha předešlých nezdarů neleží. „Nemyslím, že by kluci měli v hlavách, co bylo. Snažíme se je přimět myslet na to, co se děje teď. Nezříkáme se role favorita a musíme věřit v kvalitu a v sílu mužstva. Teď přichází fáze, kdy se ukáže, jestli jsme ta pravá Sparta i v boji," přemýšlí kouč pražského mužstva.

Znovu sázejí na kampaň s antickým tématem

Klub symbolicky jako u titulu v roce 2006 sází na kampaň spojenou zase s tématikou antické Sparty. Tehdy hráči propagovali film Bitva u Thermopyl, letos jde o volné pokračování tohoto snímku 300: Vzestup říše. „Na mě v kině asi nejvíc dýchla soudržnost válečníků, která i pro nás bude velice důležitá," podotkl gólman Tomáš Pöpperle, jedna z tváří šotu nazvaného Play off 2014: Legendou se staneš v boji.

Vítkovičtí se před dnešním vstupem do série v Praze povzbuzují tím, že vzájemná utkání pokaždé vyhráli hosté. „Jako psychický doping to může fungovat. Než řešit sílu Sparty, snažíme se soustředit především na náš vlastní výkon. Disciplína, obětavost, nasazení, to jsou atributy, na kterých chceme stavět," cituje ČTK trenéra Petera Oremuse.

Do Ostravy se v sobotu vydá k ligovému zápasu hokejová i fotbalová Sparta, takže kvůli tomu se na vítkovickém ledě začne třetí zápas série už ve 14:30 hodin.

Postoupí do semifinále extraligy Sparta, nebo Vítkovice?
Sparta
58,5 %
Vítkovice
41,5 %
Celkem hlasovalo 6836 čtenářů.

Reklama

Související témata: