Hlavní obsah

Sparta potvrdila roli favorita, byť Vítkovice zlobily. Vyhrály i Zlín, Pardubice a Brno

Praha
Aktualizováno

Rozjelo se čtvrtfinále play off hokejové extraligy. První výhru v sérii zaznamenaly Pardubice, v Třinci zvítězily 4:0. V Plzni uspělo Brno, vyhrálo 4:1. Ve Zlíně se rozhodlo až v prodloužení, radovali se domácí, když udolali Hradec Králové 2:1. Favorizovaná Sparta šla proti Vítkovicím ve druhé třetině znovu do vedení a ještě zvýšila na 3:1. Snaha Ostravanů ve třetím dějství byla korunována kontaktní trefou Svačiny, ale o výhru už Sparta nepřišla. Druhé zápasy sérií se hrají ve středu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubická radost po gólu v Třinci.

Článek
Fotogalerie

Pardubice se po vyřazení Slavie pokoušejí uspět i v sérii proti favorizovanému Třinci. První zápas jim vyšel dokonale. Jakoby chtěly potvrdit, že na Oceláře mají z vyřazovacích bojů jen a jen dobré vzpomínky. Vždyť pokaždé ze tří případů dokázali Východočeši postoupit - ve čtvrtfinále 1997, semifinále 2003 i čtvrtfinále 2010.

Zapomenuto pro tuto chvíli je i to, že poslední čtyři duely Pardubičtí ve Werk aréně prohráli. Třinec působil v závěru základní části dominantně, když jedinou prohru ze závěrečných deseti kol utrpěl právě od Pardubic. A teď přišla další, i když se neprosadil hostující kanonýr  Radoslav Tybor, který nasázel v sérii se Slavií šest branek. I třinecký Martin Růžička vyšel tentokrát naprázdno, přitom v posledních čtyřech kolech základní části se trefil osmkrát.

Reprízou semifinále z předloňské sezóny je série mezi úřadujícím mistrem z Plzně a Brnem. Před dvěma lety se z postupu radovala Kometa. A teď to pro ni také začalo lépe. Gólově udeřilo Brno v první části  v oslabení a pak i při přesilovce. Třetí gól přidalo ve druhé třetině, Západočeši korigovali, ale Brňané vedení znovu pojistili.

V prodloužení rozhodl zlínský Ondráček

Zlín přivítal Hradec Králové, který zažívá premiérové vystoupení v play off. Oba týmy po základní části nasbíraly stejný počet bodů, a tak se dá očekávat vyrovnaná série. První zápas se rozhodoval až v prodloužení. Přesně po pěti minutách se v něm trefil domácí Ondráček.

Už pojedenácté na sebe v play off naráží Sparta s Vítkovicemi. V této sezóně vyhrál vzájemné duely pokaždé hostující tým, v prvním čtvrtfinále to už neplatilo.

Pilař Spartě rychle zařídil vedení, ale rozhodně to nebyla jednoznačná partie. Pražané museli v první části hry urputně bránit těsný náskok, což se jim nakonec nezdařilo. Tečovanou střelou vyrovnal Stehlík. Ale ve druhé třetině vládl favorit, vedl 3:1. Vítkovičtí korigovali, v závěru ještě zlobili, ale ani z power play už neskórovali.

Čtvrtým kolem pokračovala skupina o umístění. Litvínov vyhrál nad Kladnem, Chomutov podlehl  Karlovým Varům. Rytíři s Piráty se už nemůžou vyhnout bojům v barážové skupině o udržení se v nejvyšší soutěži.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 1. zápasy
Třinec - Pardubice 0:4
Branky: 2. T. Zohorna, 25. Cetkovský, 39. Nosek, 54. Sýkora
Plzeň - Brno  1:4
Branky: 33. Sýkora - 11. a 15. Hruška, 26. a 46. Němec
Zlín - Hradec Králové 2:1 po prodloužení
Branky: 23. Balaštík, 65. Ondráček  - 48. Pospíšil
Sparta - Vítkovice 3:2
Branky: 4. Pilař, 28. Přibyl, 31. Ton - 19. Stehlík, 49. Svačina
Skupina o umístění, 4. kolo
Litvínov - Kladno 4:2
Branky: 7. a 29. Majdan, 17. Martynek, 60. Trávníček - 38. a 57. Rudovský
Chomutov - Karlovy Vary 3:5
Branky: 17. Malec, 18. Kubinčák - 5. Csamango, 5. Zucker, 30. Zaťovič, 56. R. Hruška, 59. Vlach
Postoupí do semifinále extraligy Sparta, nebo Vítkovice?
Sparta
58,5 %
Vítkovice
41,5 %
Celkem hlasovalo 6836 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice