Hlavní obsah

Lašák bude nadále hájit branku Liberce, uzavřel nový dvouletý kontrakt

Slovenský gólman Ján Lašák bude i nadále hájit branku hokejistů extraligového Liberce. Vedení Bílých Tygrů uzavřelo se zkušeným čtyřiatřicetiletým brankářem, který po příchodu pod Ještěd pomohl týmu výbornými výkony do předkola play off, nový dvouletý kontrakt. Post druhého gólmana klub řeší, dres Severočechů oblékli v probíhající sezóně rovněž Marcel Melicherčík a Marek Schwarz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák.

Článek

Lašák, v jehož sbírce je i kompletní sada medailí ze světových šampionátů, načal sezónu v Dukle Trenčín, kam přišel původně na výpomoc, ale nakonec zůstal až do konce ledna. Následně mistr světa z roku 2002 dostal příležitost v Liberci, jež měl velké problémy s defenzívou a byl po posledním Chomutovu nejhorší co do počtu inkasovaných branek.

S ostříleným Lašákem se ale vše změnilo. Gólman, který trvale žije v Pardubicích, za něž v minulosti rovněž chytal, nastoupil k osmi utkáním základní části a vedl si v nich skvěle - v průměru inkasoval pouze 1,48 branky na utkání při úspěšnosti zákroků 94,96 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto. V předkole vypadl Liberec už po třech duelech s Vítkovicemi. Lašák obdržel 3,37 gólu na zápas, úspěšnost měl 87,5.

Liberec o případné nové smlouvě začal s Lašákem jednat už na konci základní části. "S tím, že konečné slovo si řekneme po zápasech předkola, ať už série dopadne jakkoliv. Měli jsme zájem udržet ho v Liberci. Je to velmi zkušený brankář, který si svými výkony rychle získal důvěru hráčů a má u nich i jistou přirozenou autoritu. Jeho příchod znamenal přínos nejen ve sportovní, ale i v lidské rovině. Post druhého brankáře je v řešení," uvedl pro klubový web generální manažer Ctibor Jech.

Lašák je extraligovým šampiónem z roku 2005. Chytal i za Zvolen, Košice, v KHL za Petrohrad, Atlant Mytišči, Chabarovsk a Spartak Moskva. Finskou ligu okusil v barvách Jokeritu Helsinky. Na kontě má i šest duelů ve slavné NHL, kde oblékal dres Nashvillu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice