Hlavní obsah

Liberecký obránce Hunkes ještě neví, kde podepíše smlouvu pro příští sezónu

Liberec

Jednou ze zvučných posil, které měly v letošní sezóně pomoci Bílým Tygrům z Liberce k úspěchu v hokejové extralize, byl i obránce Jiří Hunkes. Společně se svými spoluhráči ale už nedobrovolně tráví dovolenou kvůli rychlému konci severočeského týmu v předkole play off. A zatím netuší, v jakém působišti absolvuje příští sezónu. „Varianty jsem ještě nezvažoval,“ řekl Hunkes v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Liberce.

Článek

Už vás přebolelo zklamání z nepovedeného závěru sezóny?

Jen pouhou účast v předkole nepovažuji za něco pozitivního, pokud jde o výsledky a umístění. Určitě jsme chtěli jít dál. Samotný fakt, že jsme se vyhnuli skupině play out, nemůže být důvodem k tomu, abychom si řekli, že máme splněno. Přece nehraju hokej jen proto, abych končil se svým týmem ligovou soutěž před branami čtvrtfinále. Takže rozpaky stále zůstávají.

Loni ale zachraňoval Liberec extraligu až v baráži...

V minulé sezóně jsem tady nebyl. Uznávám, že by bylo asi velkým skokem, abychom chtěli jít po krizovém ročníku klubu najednou až třeba do finále, ale měli jsme prostě na víc, než na tři porážky v řadě hned v předkole.

Co vás čeká v nejbližších týdnech?

Po vyřazení od Vítkovic jsme byli zaskočeni, co dál. Nikdo s tak brzkým opuštěním extraligových bojů v sezóně nepočítal. Jelikož mám smlouvu do konce dubna, budu si plnit povinnosti v klubu.

A jaké jsou vaše představy o další kariéře?

Až doteď jsem se soustředil jen na Liberec. Nyní jsem byl pod Ještědem rok, v předešlém období jsem tady před odchodem do tehdejšího Lva Poprad v KHL strávil čtyři sezóny. Nevím, kde podepíšu příští smlouvu. Vážně jsem o přestupu nebo setrvání v Liberci ještě nepřemýšlel a nezvažoval různé varianty.

Budete sledovat úsilí osmičky týmů o titul v extralize? A troufnete si tipovat?

Největším favoritem je Sparta, hned v závěsu za ní vidím Třinec. Byť v play off dokáže občas někdo výrazně překvapit, nejvíc nadějí dávám zmíněným dvěma celkům. A pokud budou postupovat vyřazovacími boji, měly by se Sparta s Třincem potkat až ve finále. Ale na takové konkrétní polemiky je ještě čas (úsměv).

Reklama

Související témata: